Lidia Maria Concertina Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 To mówisz, że byłaś w Londynie, w Chicago jeździłaś Loopem, w spadku po babci mieszkanie, że biegasz, by mieć zgrabną pupę, że jesteś szczęściarą w miłości i piszesz doktorat o zgłoskach, że akcent masz z rodu Tudorów i władasz czeskim i włoskim Znasz się na polityce, trendach, salonach, polotach, wiesz także, że w czasach dzisiejszych do ślubu nie czeka cnota Na półkach rzeźby, trofea, nad drzwiami - renifer w pletorze - zasług, osiągnięć i gestów - wielkie to wszystko, nie-boże? Koneksje, dorobek i cele, oklaski, czepki i blaski - gdy o tym myślę, to nie wiem, czy ktoś jeszcze na tym świecie otrzymał - większe łaski...? Sukcesy spieszą szóstkami, renoma - za nimi z przytupem, a ja ... ciągle jeszcze na Morzu Rossa - sukces poławiam "po trupie" Ty talent masz i urodę i z garnków nie lepisz z gliny - nie święci lepią - tak wiem to Ja moje ... "a, z plasteliny" Przebojem, podskokiem, szczęściem - budujesz swe podwaliny, tylko pytanie: dlaczego - w twym zacnym towarzystwie - nie mogę wytrzymać jednej chociażby godziny...?
Rekomendowane odpowiedzi