Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Zejdzie z afisza, bo Tobie się znudzi. :)
    • płynąc niedbale lub wlokąc stargane skrzydła codzienności - po chmurach wbiegają śmiało prawie o nic nie prosząc nieliczni w splendorze zbytku celebrują blask życia... pławiąc się w miłości udręce na ogół - weny mglisto lekkiej    
    • jesteś moim grzechem wiatrem nadzieją moją prawdą uśmiechem   jesteś moją pogodą nocą oraz dniem moim deszczem prośbą i mgłą   tak moja droga to wszystko to ty  ty nauczyłaś mnie mocniej kochać   dlatego dziś dziękuje ci za to że upiększyłaś sobą moje chwilę  marzenia i sny
    • @Leszczym i słusznie, bo cisza chodzi pod rękę z domysłem.      pozdr.
    • Na słowa*             pana premiera seniora - Donalda Tuska - zareagował ambasador Palestyny w Polsce - pan Mahmoud Khalifa.              Szanowny Panie Premierze,             Naród Palestyński od niemal ośmiu dekad doświadcza cierpienia wynikającego z okupacji izraelskiej - stanowczo odrzucamy wszelkie formy terroryzmu, agresji i przemocy - konsekwentnie jesteśmy za rozwiązaniem politycznym opartym na zasadzie dwóch państw - zgodnie z rezolucjami społeczności międzynarodowej.             Niestety, obecny rząd w Tel Awiwie** nie tylko odrzuca to rozwiązanie, także: prowadzi działania, które pogłębiają konflikt - w tym zbrodnie wymierzone w bezbronną ludność cywilną - noszące znamiona ludobójstwa.            A historia uczy, że wspólne wartości humanitarne i bolesne doświadczenia w przeszłości zobowiązują nas wszystkich do zajęcia jednoznacznego stanowiska - po stronie prawa międzynarodowego i ludzkiej godności jako istoty człowieczeństwa - humanitaryzm nie może być wybiórczy.   Źródło: Internet    *zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian    **otóż to: stolicą Izraela jest Jerozolima i ambasada Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej jest w Jerozolimie, a rząd Izraela urzęduje w Tel Awiwie i ambasada Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej jest w Tel Awiwie - polskim ambasadorem w Izraelu - w Tel Awiwie - jest oficer Agencji Wywiadu - Maciej Hunia, a wiadomo - przypadki nie istnieją i czego jeszcze nie rozumiecie?   Łukasz Wiesław Jan Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...