Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) I)- Powiedz Zuziu jakie masz na przyszłość planyi czy wracasz czasem myślą do chwil tamtychkiedy ty i twój mężczyzna, raczej chłopiec,postanowiliście tak rodzicom dopiec,by już nigdy więcej ręki nie podnieślina waszą dozgonną miłość. A co jeślinie wytrzyma ciężkiej próby, zwłaszcza tutaj,dwadzieścia pięć lat to przecież nie w kij dmuchał.Dużo czasu by niejeden wiersz napisać.Fani wierzą w ciebie: Kosmiczna Martynana przykład uważa, że masa jest tępabo nigdy nie pojmie wewnętrznego piękna,którym promieniejesz nawet za kratami.Ważne mieć kogoś by człowiek nie był sam, inie zwątpił w swój talent. Może tej dziewczynieteż potrzeba wiary… Co powiesz Martynie?- Naprawdę bardzo ci dziękuję Martyno.(II)Kosmiczna Martyna mieszka z rodzicami.Kosmiczna Martyna ma ich dość czasami:- Dajcie mi święty spokój- krzyczy Martynai jednym trzaśnięciem rozmowę ucina.Poezja Zuzanny Martynie jest bliska,Martynie wciąż marzy się miłość lesbijska:Tak uciec z nią razem lub żyć za kratami-- Kosmiczna Martyna śni o tym nocami.Ma tomik Zuzanny przybity do krzyża,on drzwi jej otwiera, do Zuzi przybliża.Kosmiczna Martyna z pokoju wychodzido kuchni, na palcach, wyjmuje nóż, ostrzy,ogląda przez chwilę- w księżycu lśni cały,starannie odkłada go znów do szuflady,ostrożnie, powoli (ojciec śpi, matka śpi)Kosmiczna Martyna uchyla cicho drzwi. Edytowane 26 Listopada 2019 przez Krakelura (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Proszę o wyrozumiałość, przeczytałam tylko pierwszy 'kawałek'.... czas. Podoba się bardzo. Pozdrawiam.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 @Nata_Kruk Ok, ale zachęcam do przeczytania drugiego, one są ze sobą ściśle związane. Pozdrawiam :)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Martyna, Maryna Pareńska , Jakubowicz Nie wiem o której piszesz ale mnie trafiłeś Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 No tak, jest ciąg dalszy... urwałeś w zakończeniu, zatem mogę tylko domyślać się, że Maryna zakończyła swój żywot. Cóż dodam, za pierwszą dałam punkt i na pewno go nie zabiorę. Druga nasuwa mi jedno, dla każdej pary klasycznych, "normalnych" rodziców, którzy odkryją zainteresowania dziecka w kierunku, jw np. przeżywają szok i niedowierzanie. Co staje się potem... czas może unormować sytuację, ale z życia wiadomo, że nie zawsze. Pozdrawiam.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Ok, może winienem wyjaśnienia, bo być może kontekst wiersza się przedawnił. Chodziło mi o głośną w swoim czasie sprawę morderstwa, kiedy to poetka Zuzanna M. wraz ze swoim chłopakiem zamordowali jego rodziców, którzy sprzeciwiali się ich związkowi. W zasadzie wiersz jest o tej Kosmicznej Martynie, czyli fance Zuzanny M.
Rekomendowane odpowiedzi