Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 W małym miasteczku w jednej chałupie mieszkały panny mądre i głupie. Głupie: leniwe, próżne i zryte. Mądre: zaradne i pracowite. Głupie pustotą się zajmowały i swych komórek nie ładowały. Mądre natomiast, zawsze zadbane miały komórki naładowane. Aż dnia pewnego psy się uśpiły, i w całym mieście prąd wyłączyli. A w tej ciemności w pewnej oddali seksowni chłopcy się ukazali. I zapanował zamęt w chałupie Biec chciały panny mądre i głupie. Głupie w ciemnościach się zapętliły. Mądre ze światłem je wyprzedziły. Mądre tych chłopców wnet poślubiły. Głupie zaś panny im zazdrościły. Współczesna wersja ewangelicznej przypowieści o pannach mądrych i głupich 18.08.2019 g. 20.45
Marek.zak1 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Bo mądre panny i ci seksowni tworzą, jak wiemy zwiazki cudowne, głupie z pozoru wzięły tych mądrych i życie miały z nimi wygodne.
Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Haha :-) ależ mnie rozbawiłeś :-) Coś mi się wydaje że ja na bank starą panną bym została bo telefon notorycznie mam rozładowany :-)
elka Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Takie... życiowe. Przeczytałam z uśmiechem. Pozdrawiam.
jan_komułzykant Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Bardzo fajne :) (i myśl alternatywna) mądre bez ślubu w ciążach utyły głupie zmądrzały - gumek użyły niekiedy światło służy nam za tło zaś myśl gdy złota jest i w głupotach ;)
Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 @Marek.zak1 Marku dzięki za cudowny komentarz. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To pewnie nie w każdej sytuacji jest regułą, chociaż lepiej gdy bateria jest zadbana, na dłużej starcza Gosiu:))) @elka Dziękuję za komentarz Elu. Witam Cię serdecznie, bo pierwszy raz u mnie komentujesz. Ha, ha, jak zwykle świetne i śmieszne. Dziękuję. @iwonaroma Dzięki za zaglądnięcie. Jeśli się trochę uśmiechnęłaś, to rymowanka się przydała. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Bateria zadbana tylko słabo naładowana :-) Mam na imię Renata :-)
Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 @Gosława Renata posiada dość zrównoważony charakter, najczęściej jest miła i wesoła, ale potrafi nagle wybuchnąć i dotkliwie zranić słowami. Żyje bardzo intensywnie. Gdy wbije sobie coś do głowy, pracuje po cichu i wytrwale, aż udaje jej się pokonać przeszkody i osiągnąć cel. Jest prawdziwą perfekcjonistką z niebagatelnymi pomysłami. Niestety to bardzo pamiętliwa osoba. Cierpliwie czeka, nawet latami, na dogodną chwilę do rewanżu. Przyjaciółką, jeśli zostaje, to na zawsze. Potrafi szybko i trafnie ocenić człowieka, dzięki zaskakującej intuicji. Lubi błyszczeć w towarzystwie, przyjmować wystawnie gości i wywierać piorunujące wrażenie. Renata to ponadto kobieta zmysłowa i pełna kokieterii. Bardzo piękne imię. Mogę używać zdrobniałej formy pani Renatko lub Renatko?
Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 @Bogumił jedną rzecz mogę potwierdzić z tego opisu :-) Bywam pamiętliwa To jest okropna wada :-) Proszę bez per Pani :-) po prostu Renata
Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 @Gosława dziękuję pozdrawiam Renato;)
Ast Voldur Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Witam.Podparłem plusem.Nawet nie zważając na - psy się uśpiły.Samo to określenie jest absurdalne.Wynikałoby z niego, iż czworonogi odebrały sobie życie nawzajem.Fajny wiersz.Potrzebowałem tego na "odmulenie".Hahaha.Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) @Ast Voldur Dziękuję, "psy się uśpiły" to fragment z Laury i Filona Franciszka Karpińskiego, pasowało do rymów:))) wstawiłem to nieświadomie, dziś sprawdziłem, bo mi chodziło po głowie, że skądś to znam. Już miesiąc zaszedł psy się uśpiły i coś tam klaszcze za borem itd., itp. Edytowane 9 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi