Lahaj Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 (edytowane) Garść leków na dziś Dwie żółte dwie czerwone Jedna wrzecionowata mała Różowa średnia i ogromna biała kapsułka na ból A co ty myślałeś ze będziesz wiecznie młody? - pyta żona Edytowane 30 Października 2019 przez Lahaj (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 Zakończenie jak z dowcipu (średnio śmiesznego...) A początek zapowiadał się niekonwencjonalne, jak na poezję :)
Lahaj Opublikowano 31 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 @iwonaroma samo życie :-) @iwonaroma jakby Pani to zakończyła?
iwonaroma Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Lahaj (jak już jesteśmy na pan pani ;)) to Pan tu jesteś poetą odpowiedzialnym za powyższy utwór, ja tu tylko krytykuję, a wiadomo, że krytyk oprócz krytykowania nic wiecej nie potrafi :)
Lahaj Opublikowano 31 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 @iwonaroma nie musimy wpadać w sieci konwenansow, racja. I jaki tam ze mnie poeta? ja tylko coś tam próbuje tu.
Lahaj Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 @Rastu „ból istnienia” - podziwiam ludzką świadomość.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 @Lahaj Ja również pokrytykuję. Początek rzeczywiście ciekawy, ale to zakończenie trochę psuje, bo takie zbyt "w mordę" i trochę oczywiste. A początek taki egzystencjalno kolorowy. Warto zachować początek i jakoś ciekawie z niego wybrnąć.
Lahaj Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 @Krakelura @Krakelura dzięki za czytanie moja partnerka życiowa jest dla mnie ciągła inspiracja - wystarczy poczekać ;-) 1
Paweł Artomiuk Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Na początku masz garsc leków na dziś, a później kapsułka na ból (swoją drogą wyliczasz ich kilka więc raczej kapsułki) i jest to w sumie niepotrzebne powtórzenie. Zostawiłbym początek, a na końcu usunął "pyta żona" aby nie kojarzyło się z kawałem, a pytanie zakończyło tekst (pytanie jest puentą). Czyli tak: Garść leków na dziś Dwie żółte dwie czerwone Jedna wrzecionowata mała Różowa średnia i ogromna biała A co myślałeś że będziesz wiecznie młody? Pzdr.
Paweł Artomiuk Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Teraz widzę że ta kapsułka biała jest po prostu największa ;-) ale i tak bym to wyciął.
Rekomendowane odpowiedzi