Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jan_komułzykant Opublikowano 23 Października 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 pióra i kości w opustoszałym gnieździe blask i nicienie 8
iwonaroma Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Przewrotny ten ostatni wers :) Całość, choć pełna, smutną... 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Iwono, nie odczuwam smutku po lekturze. To najprawdziwsza "pełnia" zaistniałej w naturze sytuacji. Pełnia (także księżyca, widzę - prawie czuję ten blask) dopełnia/doważa, że tak określę, całość. Całkiem przyjemne ta "hajkowe" miniaturki... :) Pozdrawiam. 2
jan_komułzykant Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pewnie tak - póki tasiemka nie pęknie ;))) Dziękuję pięknie.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 cyt i odp. jw.... :))
jan_komułzykant Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. życie też bywa przewrotne, czasem też smutne. :) Dzięki, że wpadłaś.
jan_komułzykant Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kiedyś zagadnęła mnie parka świadków Jehowy stwierdzeniem, że: "śmierć to największa niesprawiedliwość i to i tamto..." ale kiedy usłyszeli, że uważam wręcz przeciwnie, bo to największa sprawiedliwość , jaka spotyka każdą istotę na tym padole, było po rozmowie. :) Właściwie mam podobne podejście Nato, a jednak było trochę przykro. Gniazdo (a właściwie bardzo małe gniazdko) znalazłem w ogrodzie pod koniec września, późnym wieczorem, w jednym z bukszpanów. To, co pozostało rzeczywiście zwróciło moją uwagę dopiero wieczorem, podczas pełni. W dzień nic nie było widać. Dziękuję i również pozdrawiam. :) 1
8fun Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 przemijanie w blasku księżyca widzimy wyraźniej Fajny vanitas! Pozdrawiam. 1
jan_komułzykant Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem, czy kontrast lepszy, ale bruzdy głębsze i ostrzejsze na pewno. znaczy przemijać warto nad ranem, gdyż zapyziałe temu nie sprzyja ;) a widzisz, gdzieś tę marność podskórnie przeczuwałem, ale żeby tak ładnie ją nazwać, to się nie spodziewałem Bardzo dziękuję, pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 @jan_komułzykant księżyc jest świadkiem wielu tajemnic .Słońce często tylko oślepia...
jan_komułzykant Opublikowano 26 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no... fakt, albo zaślepia realne spojrzenie ;))) Dziękuję. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2021 @Karina Westfall Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jazzkółka Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. blask i nic, cienie :-) Pełnia. Dziękuję za skondensowaną definicję życia. Świetne! Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
jan_komułzykant Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2021 @opal Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uprzejmie proszę, również pozdrawiam.
jan_komułzykant Opublikowano 25 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2024 @MIROSŁAW C. Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
wierszyki Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2024 Też tu byłam :-) A żesz takie dziury zostaną, to nie wiedziałam ;-) na tasiemce najlepszy twój przyjaciel - zawsze uzbrojony ;-)) 1
jan_komułzykant Opublikowano 26 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ile blasków (n)i cieni tyleż ;) Sporo tych imion u Ciebie. Dziękuję ponownie, pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Omagamoga Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2024 @jan_komułzykant stara dzwonnica kości gołębi i szczurów uważaj bracie na tę spruchniałą deskę przypomniałeś mi jak z bratem wdarliśmy się na dzwonnice kościoła w Osiecku , chyba nikogo tam nie było ze sto lat . co za przygoda. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. życie prowadzi do śmierci, świadomość tego pozwala żyć w pełni a jehowe jak mnie widzą pewnie myślą o Jezu albo nawet o Boże i po rozmowie. 1
jan_komułzykant Opublikowano 26 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mnie za to przypomniałeś, jak wlazłem w trampkach na długi, zardzewiały gwóźdź - przedwojenny, o kwadratowym przekroju (lubiłem łazić po starych strychach). To, że krew mi tryskała dwoma dziurkami, jakie takowe trampki kiedyś miały, mało mnie obchodziło. Bardziej szkoda mi było nowiuśkich trampek ;) ale nie klękają ? ;)) Tak kombinuję, że może nosisz jakiś ciuch z krzyżem (ale do góry nogami), albo z jakiegoś powodu może wyglądasz, jak zdjęty z krzyża (czyli jak ja teraz ;)) Pewnie jest jeszcze inna przyczyna, ale jej nie zgadnę i przypuszczam, że Oni nawet tak nie myślą ;) Linoskoczek był jeden z Efezu tak pobożny, że skacząc z trapezu, robiąc salto mortale wrzeszczał: k..., ch... w kale, lecz nie ważył się krzyczeć "O Jezu!" PS z zazdrością przyznaję, że niestety, to nie moje :) Dzięki, pozdrawiam. 1
Omagamoga Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2024 @jan_komułzykant do mnie na wsi ludzie krzyczą Jezus :D choć niektórzy mowią Mojrzesz , że na Jezusa jeszcze nie zasłużyłem. ostatnio troche przyciołem brodę ale wąsy zostawiłem to pewnie będe Bohun :D A jak na rowerku w górach mijałem piechurów z tyczkami potykających sie o kamienie to zdażało się że krzyczeli O Boże !
Rekomendowane odpowiedzi