Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

grubo

iwonaroma

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk   Jeśli chodzi o mój aforyzm, to: odpowiedzialność za Rozbiory Polski ponoszą już nieistniejące Prusy, dokładnie: Zakon Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie, potocznie: Krzyżacy i wychodzi jak zwykle - Watykan, nieprawdą jest to, iż to sami Polacy są winni upadku Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej, otóż to: każde mocarstwo ma własny - Złoty Wiek - potem: następuje powolny upadek, jak już wspominałem: rozbiory powstały w pruskim łbie - we łbie niemieckiej dziwki - carycy Katarzyny II Wielkiej - car Piotr I Wielki był rosyjskim Słowianinem i nie marzył o rozbiorach Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej - wolał po prostu protektorat nad coraz słabszą Polską...   Łukasz Jasiński 
    • szukał miejsca w którym czas płynnie wolniej gdzie cisza nie nudzi wiatr tylko ciepły   miejsca w jakim dni nie gubi kalendarz gdzie nie dostaje się  marnych emerytur   a Bóg z ludźmi  rozmawia nie przez kogoś - osobiście  pomaga zrozumieć coś czego nie rozumiemy   szukał lecz nie znalazł bo nad ranem  ze snu obudziła go rzeczywistość udekorowana czasem  
    • @Rafael Marius za to ceny niższe, ja się zaopatruję, kwiaty wieczorem pół ceny. Korzystam też z Sama czy lokalnego sklepu, towar z krótkim terminem, eko, ale bardzo, bardzo drogo. :) w lidlu wieczorem na aplikacje, pół taniej zawsze i każdy towar mi się minusuje:)
    • co widzę nie wiem powiedz mi zawsze masz rację chociaż nie mówisz od siebie   słowa płyną szybciej niż rzeka kiedy zanurzam się w myślach   brzeg jest tak blisko chcę na nim odpocząć nie mogę zatem płynąć z prądem   co  widzę nie wiem już nie chce słuchać tak niepewnie jest rysować we mgle własne ślady   co widzę nie wiem trudno pozbierać wszystkie ziarnka piasku skrzyżować spojrzenie   pytasz co widzę nie wiem zasłaniasz mi nie chcę stać w cieniu                          
    • Rebeka to amerykańskie dziewczę:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...