Tomasz_Biela Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 wpadł w poślizg a miał się ślizgać w drodze do domu do dzieci i żony jak najszybciej dojechać wślizgnąć udało mu się jednak ściąć naskórek drzewa żywica tryskała jak krew licznik zatrzymał się na 180km/h jego serce biło 220 uderzeń na minutę ginie tylu w pośpiechu udało się wyśliznąć z niego serce w porę trafiło do małego chłopca co czekał aby się normalnie bawić ślizgać w błotnistych kałużach chciał się bawić i został wybawiony mężczyzna miał się jedynie ślizgać spokojnie dojechać do domu nie dojechał nikt mu nie powiedział że kiedy anioły płaczą w jesienne popołudnie siedząc na skraju dróg trzeba uważać żeby nie piśliznąć się o ich łzy tym bardziej nie potrącić żadnego z nich nie boli nic bardziej niż połamane krwawiące skrzydło 1
Marlett Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 Utracone życie ? Nie. Ktoś inny może żyć dalej. Podoba się Twój wiersz :)) PozdrawiaM.
beta_b Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 Przypomniałeś mi wierszyk, który stanowi nawiązanie do zakończenia. Wciskam się ze sobą, bo o wypadkach czytałam teksty, o kalekich aniołach mniej. Ale każdy wypadek jest garścią nieszczęścia sypany. Zatem: Na szpitalnym łóżku leży anioł z roztrzaskaną głową na prostej wbił się w ziemię obok pąków róży. A dziś przywieźli tego co mu w wierszu wygoliłeś skrzydła na nic zdał się masaż ramion. Przy oknie weteran odjęło mu mowę drugi w drzwiach z alergią na kłamstwa. Boże asekuruj aniołów na wszelki wypadek.
Iwa-Iwa Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 Czy to było naprawdę? bo bardzo mi się podoba?
Tomasz_Biela Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś za coś. Jedni mają życie gdzieś, inni czekają na nie z nożem na gardle. Dzięki M. Pozdrawiam t.
Tomasz_Biela Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 @beta_b poruszający ten wierszyk. Zaczynam się ,wysługiwać, aniołami, chyba dlatego, że, są ponad nami, z nami, obok nas, są czymś czego do końca nie zrozumiemy. Może tak zaczęły mnie fascynować bo wierzę w obcowanie dusz, czego byłem pidskórnym świadkiem. Dzięki Beato za wizytę. Pozdrawiam t. @Pi_ niestety, my nie zapobiegamy tragediom, tylko liczymy jakie przyniosły straty, i co można było zrobić żeby do tego nie doszło. Wszystko w czasie przeszłym, już po wszystkim. Pozdrawiam t.
Tomasz_Biela Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli podobna sytuacja miała miejsce jak w wierszu, to fajnie, że, chłopiec przeżył, szkoda natomiast męża, ojca, żony, I dzieci. Jeżeli coś podobnego jeszcze się nie wydarzyło, nie chciałbym być prorokiem. Dzięki za czas. Pozdrawiam t.
Czarek Płatak Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 To chyba opis konkretniej sytuacji. Przykre, ale i tchnie pozytywem. W ostatniej strofie wkradła się literówka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na marginesie, ten wers mógłby zamykać całość.
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 @Czarek Płatak odpowiedź masz w komentarzu do iwa-iwa. A na łzach chyba zakończé, ale już nie tutaj. Masz rację. Dzięki. Pozdrawiam t.
Rekomendowane odpowiedzi