Gość Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Swietłana w czarcich ramionach topiąc swe żale kremlowska dziewka rumieńcem plonie gładzi mu zmarszczki wąsa zakręca filozoficzne prawi zaloty jegomość plącze jej krwawy warkocz zatruwa ślinę połyka język ukrywa miecz w odleglych krainach kłutego bólem rozkoszy ciala drżącymi dłońmi gładzi jej czoło osładza chwile starym cygarem otwiera okno po raz ostatni w domu księżniczki nad rzeką Moskwą Edytowane 1 Października 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
olga.praska Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 Bardzo mi się podoba Twój wiersz. Choć to dwie różne bajki, to czytając go, miałam w głowie Mistrza i Małgorzatę (uwielbiam tą książkę) :)
Gość Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 @olga.praska Dziekuje Olga. Swetlana-corka Stalina, to bardzo dluga historia, syndrom Elektry. Zaintrygowalas mnie swoim skojarzeniem. Pozdrowienia
olga.praska Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 Kiedyś na RMF Classic było słuchowisko, w którym czytana była książka o niej :) Udało mi się kilka odcinków przesłuchać. Bardzo barwna postać, nie dziwię się :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 No właśnie, ciekawy temat... i tak blisko mojego chanatu. Przeczytałem z dużym zainteresowaniem. Pozdrawiam serdecznie
beta_b Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2019 Podpisuję się pod komentarze poprzedników, ciekawy, soczysty w słowa tekst, bb
Gość Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2019 @Kot @Kot zgadzam sie z Toba. Bardzo sluszna uwga. Brzmi o wiele subtelniej. Dziekuje @Sylwester_Lasota Milo, bardzo dziekuje za przeczytanie wiersza o Swetlanie. Pozdrawiam @Jacek_K Dziekuje Jacek, tak troche jak bajka o ksiezniczce, promyczku najwiekszego z dziejach swiata zbrodniarza. Ciesze sie, ze cos w nim ciekawego odnalazles. Milo bardzo. Dziekuje @beta_b Bardzo mile slowa. Dziekuje
Gość Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 @Pi_ @Pi_ Polka, ale wieksza czesc swojego zycia spedzilam w kraju Oscara Wilde. Przepraszam za brak polskich literowek, ale jezyk angielski jednak dominuje w moim zyciu. Pozdrowienia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Czarek Płatak Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 Niasamowocie ciekawy obraz. Rzeczywiście jest tu coś z MiM. Ale też i EAP. Mrocznie i romantyznie. przez co też pociągająco. Fajnie było czytać. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi