Marek.zak1 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Rycerze nigdy nie są starzy, i w łóżkach swych nie umierają. W bitwie zginąć im się zdarza, gdzie czaszki i serca pękają. Walczą od rana do nocy, o byt, o kasę, rodzinę, ciągle się z życiem szamocą, nie wiedzą, wygrają, czy zginą. Są zawsze sprawni i młodzi, ćwiczą, walczą do tchu utraty. Nie chcą zwyczajnie odchodzić. Wolą zginąć. Szacun za to. Edytowane 5 Września 2019 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Witaj - taki rycerski los - albo chwała albo śmierć. Pozd.
Marek.zak1 Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Waldemarze. Właśnie o tym myślałem. To trochę w filozoficznym duchu Twoich utworów, jeśli je dobrze odczytuję. Pozdrawiam i dziękuję za zajrzenie. M.
WarszawiAnka Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Treść godna pochwały, ale nad formą bym jeszcze popracowała. Pozdrawiam :)
Marek.zak1 Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ----------------- Chętnie popracuję, bo ci rycerze są mi bliscy. Co masz na myśli?. M
Magdalena Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 "Wolą zginąć. Szacun za to." przeczytaj: Wolą zginąć niż być nijacy. pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może nie potrafią inaczej. Boją się starości i normalnego życie w którym bitwy staczasz codziennie. Szacun za wiersz. Tym zakutym nie. Pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ------------------------ To chyba nie strach, a raczej charakter, to pasjonaci, mający motorek w ....stawiający sobie bardzo ambitne, wysokie cele i oddający się ich osiąganiu. Wszystko robią na 100%, nie odpuszczają. Jak napisałeś, nie potrafią inaczej. Pozdr. M.
WarszawiAnka Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chodzi mi głównie o regularną liczbę sylab w wersach i rozłożenie akcentów (średniówka), aby uzyskać płynność, np. tak: Rycerze nigdy nie są starzy i w łóżkach swych nie umierają; giną od strzał nie tracąc twarzy, choć serca, czaszki im pękają. albo tak: Rycerze nigdy nie są starzy i w łóżkach swych nie umierają; śmierć w boju czeka tych mocarzy, gdzie serca, czaszki im pękają. Pozdawiam :) Edytowane 5 Września 2019 przez WarszawiAnka korekta (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 @WarszawiAnka Dzięki. Pierwsze zmieniłem. Nad drugą propozycją muszę pomyśleć. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję! :) Na szczęście wirtualne słodkości nie powodują dietetycznych dylematów. :) Pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ------------------ Dlatego je daję z podziękowaniami bez wyrzutów sumienia. W firmowej korespondencji też to wprowadziłem:)
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedyś dostałam "słodką" prezentację - całą wirtualną cukierenkę. :) Nasyciłam oczy bez wyrzutów sumienia. :) @Marek.zak1 : Dziękuję :) Edytowane 6 Września 2019 przez WarszawiAnka formatowanie (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi