Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) czasami gesty, spojrzenia powiedzą więcej, niż wiązka słów, chciałaby przebić krtań. wkłuwa myśli w czubek języka, pod nim krople śliny tworzą dźwignię, rośnie zawahanie. studzi komórki, z wolna oswaja logikę. zwężeniami przedziera się sygnał. próbuje ujarzmić burzę, ale racje pęcznieją dookoła... bajora wypluwanych zdań, że aż cuchnie. milczenie łata uprzejmości, by zapłacić pięknym za nadobne, a czasowi już od dawna czezną wskazówki. wysiadam. pod prąd przemierzam zmierzchy, szkoda, że nie ma z kim. sierpień, 2019 Edytowane 26 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 10
beta_b Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Komformizm, plastyczne opisy, nie zabrakło emocji samej PL. Ja nie mam czasami pewności swego, żeby iść na wojnę. Dobrze, Nati, że zajrzałam, b
jan_komułzykant Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 przeniosłem się na chwilę do lasu, ale nawet stamtąd odnoszę wrażenie, że nie ma już żadnej dobrej drogi, a ci o których przynajmniej myślało się z "jakąś nieśmiałością" niepewną, ale jednak i nadzieją, sami pogubili się bezpowrotnie. "Plajta klapa koniec krach". Dobrze prawisz Nato i prawdziwie. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Beato... cieszę się, że zaszłaś tutaj, choć treść mało optymistyczna, ale czasami coś trzeba z siebie wywalić. Co do wojen, sama wiesz i widzisz, ile ich dookoła i niekoniecznie tych z użyciem broni... słownych granatów też nie brak. Janko... napisałeś coś, co ja sama szepcę sobie tylko w myślach, że ta dobra droga została zatracona. Obyśmy się mylili, oby... Dziękuję Wam za zostawienie przemyśleń oraz przychylność dla treści wiersza. Obojgu ślę pozdrowienie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 pod prąd przemierzam zmierzchy lecz czy naprawdę nie mam z kim lecą spojrzenia gesty czyny - ale wskazówka tkwi na mnie spogląda z wysoka jakby czekała na mój krok mówiąc pokory ciut okaż wszelkich marudzeń chyba dość :))
Nata_Kruk Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Jacku, najważniejsza ta .. wskazówka.. ;) a pokora pokorą... bywa tak, że trzeba też zamarudzić, gdy jest o czym. Dziękuję za wizytę i wierszowany 'komunikat'... :))
WarszawiAnka Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 "Pod prąd przemierzam zmierzchy" - bardzo mi się to podoba i bardzo bym chciała! :) Pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Podoba mi się. Ostani dwuwers do przepracowania. Pozdrawiam kkk
Gaźnik Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ważne jak ciężka jest droga kiedy cel jest warty jej przebycia. Nieśmiertelny Bułat Okudżawa w tłumaczeniu Michała Jagiełło.
Nata_Kruk Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) WarszawiAnko... nic nie stoi na przeszkodzie, w Warszawie o wędrówkę pod prąd, o zmierzchu, nietrudno... ;) Krzysztofie... fajnie, że spodobało się, ale.. gdybyś mógł słówko, co konkretnie masz na myśli, by "przepracować"... Gaźnik... sporo racji jest w słowach, że nieważny ciężar drogi, gdy cel bardzo ważny. Dzięki za wrzutkę wiersza Bułata Okudżawy, skopiowałam, by w spokoju przeczytać. 8fun... Tobie dziękuję za ślad w okienku wiersza, pozostałym gościom również, a za zostawienie kilku słów po treścią, ślę serdeczne pozdrowienie. Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Marlett Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Nato świetny opis, pełen emocji, żywy i dynamiczny. Pod prąd przemierzać zmierzchy, do tego samotnie, to bardzo trudne. PozdrawiaM.
Czarek Płatak Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Nie szukaj na siłę, bo wtedy puppa. Sam się znajdzie. A wiersz świetny. Powaliła mnie jego organiczność i fizyczność. Kłaniam
Nata_Kruk Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) Marlett... cieszy odbiór, gdy czytelnik pisze o znalezieniu emocji w treści, a pod prąd... ano, tak zawsze trudniej... ;) Czarku... puppa... :) trzeba to wziąć po rozwagę. Jest fizyczność, to chyba dobrze, ale niech nie powala... ;) Bardzo Wam dziękuję za pozostawione ślady na moim poletku. Ślę pozdrowienie obojgu. Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) Jacku_K... Tobie muszę 'trzy słowa' więcej w odpowiedzi, otóż... miałbyś mi podpaść, bo zechciałeś "wgryźć się" w szczegóły.? a wgryzaj się ile chcesz... :) To ja wdzięczna jestem za Twoje zastanawianie się .."czy to nie miały być lata uprzejmości"..nie miały, świadomie zapisałam, milczenie.. łata.. uprzejmości. Łata jako czasownik oraz łata, czyli coś, co przykrywa przemilczanie jakiegoś tematu, by nagle, jak gdyby nigdy nic, zająć się czymś innym/pobocznym i ... warczeć, kąsać, wręcz zagryzać. Dodatkowo, chyba już gdzieś coś 'cerowałam' w którymś z moich, dlatego tutaj wolałam łatać. Druga rzecz, masz alergię na słowo "racje", wierzę, ja akurat nie. Pisząc, próbowałam dać w to miejsce, fakty (mogłoby być), rozważałam 'impulsy', ale to prawie jak sygnał, a 'ten' jest wers wyżej, no i... wybrałam "racje". Podumam co nieco o tym co pisałeś i naprawdę cieszą mnie Twoje wątpliwości, to tworzy "dialog" pomiędzy. Dziękuję za wizytę... :) również pozdrawiam. Ps. O linczowaniu nie ma mowy, stanę w obronie. Ps2.... zapomniałam dodać, że Twój awatar, to wypisz wymaluj... OMC How Bizarre Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi