złote serduszko Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) Zegar wybiły ósmą Ogrody rozkwitły na nowo Świat do góry nogami stanął Znów szukam twoich ust i poczuć twój dotyk Szukam ciebie w moich snach By się do ciebie przytulić Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez zuzia (wyświetl historię edycji) 5
Alexandra O. Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 @zuzia Wzruszający wiersz. Prostota i piękno. Genialne. Pozdrawiam serdecznie 1
złote serduszko Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 @Alexandra O. myślałam że tylko inni MOGĄ PISAĆ WIERSZE ALE SKŁONIŁO MNIE COŚ ŻEBY JE PISAĆ I DZIĘKUJĘ BARDZO TWOJE WIERSZE RÓWNIEŻ SĄ ŁADNE 1
Alexandra O. Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 @zuzia Bardzo piękne Twoje wiersze. Proste lecz bardzo głębokie uczuciowo. Pozdrawiam serdecznie 1
Deonix_ Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zuziu Droga, "nieznane" pisze się łącznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj chyba "y" zabrakło. Bardziej od tego "by" pasowałoby mi "i chcę poczuć twój dotyk", gdyż to "poszukiwanie ust" jako źródła dotyku niespecjalnie mnie przekonuje. Co prawda dotknięcie ust rozumiane jako pocałunek nie jest merytorycznie niewłaściwe, ale jakoś tak... No, nie pasuje mi to. Trzeci wers zapisałabym jednak bez inwersji, bo wg mnie jest ona sztuczna i nadpatetyczna. Zastanowiłabym się jeszcze nad rozbiciem tej bryły tekstu na pomniejsze, by nie było jednostajności w czytaniu, by choć trochę zarysować akcję. Np. można by pacnąć enter po pierwszych dwóch wersach i przed dwoma ostatnimi. Moim zdaniem znacznie wzmocniłoby to jego wymowę. Tyle mojego, co do spraw technicznych, co do treści zaś... Jeśli miałabym go uczciwie ocenić, to niestety, nie robi na mnie najlepszego wrażenia. Pełno w nim fraz wyświechtanych, hasłowych wyrażeń, które wciskają czytelnika w poczucie "ja teraz mówię, ty siedź cicho" zamiast budować nastrój. Peelka tęskni i cierpi, rozumiem ją, ale osobiście wolałabym, by te emocje zostały oddane w wierszu w inny sposób. Przepraszam, jeśli Cię czymkolwiek uraziłam w swoim komentarzu, ale nie chcę być nieuczciwa. Mam nadzieję, że to rozumiesz. Mimo że nie jestem adresatem, pozwalam sobie serdecznie uścisnąć Peelkę i Autorkę, D. 1
złote serduszko Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2019 @Deonix_ każdy autor piszę wiersze i te złe i dobre nie obrażam się postaram się to zmienić . albo wiem napiszę nowy lepszy każdy ponosi klęskę i nie zawsze komentarze są pozytywny dziękuję bardzo wezmę sobie tom radę do serca pozdrawia Z
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2020 Jakbyś napisała ten wiersz w języku polskim to by był.
Rekomendowane odpowiedzi