SebTur Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może życie jest złudzeniem I nie warto w nim się dręczyć Może trzeba wczuć się w rolę Brać to wszystko co los wręczył. A co gdyby życie ziemskie Jednym życiem tylko było I wraz z końcem bańka pęknie Jakby nigdy jej nie było. Może jestem duszą jeszcze Bo naczynia Bóg nie stworzył Może będzie trwać to wiecznie Może taki jest plan Boży. Wiele z siebie wciąż nie umiem Wiem że czas mi wszystko powie Często Stwórcy nie rozumiem Przez to właśnie Bóg jest Bogiem.
duszka Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam :) Ciekawy tematycznie i wyrażony w poprawnym, rytmicznie płynącym stylu wiersz. Bardzo przyjemnie się go czyta i"słyszy". Mam tylko dwie uwagi: moze zamiast słowa "czas" pod koniec wiersza, trafnijesze byłoby słowo "śmierć"..? I może oprócz "bańka" i naczynie" korzystne byloby użyc nieco więcej metaforycznych sformułowan, nieco więcej obrazowania? Jak myślisz? Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2019 Z Bogiem, jak z rarogiem; towarzysz Swaroga i to przed nim trwoga, by nie siadł płomieniem pod twoim progiem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi