Polman Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 (edytowane) ile milionów ludzi dziś chciałoby pójść do pracy ile milionów ludzi dziś chciałoby odprowadzić wnuki do szkoły ile milionów ludzi dziś chciałoby wykąpać się w wannie czystej wody ile milionów ludzi dziś chciałoby spać we własnym łóżku ile milionów ludzi dziś chciałoby posłuchać muzyki ile milionów ludzi dziś chciałoby przeczytać książkę ile milionów ludzi dziś chciałoby najeść się do syta ile milionów ludzi dziś chciałoby przeżyć dzień w pokoju dziś tak wielu ludzi dostanie to wszystko w darze dziś tak wielu ludzi nie ułoży z tego szczęśliwego dnia Edytowane 23 Lipca 2019 przez Polman (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 (edytowane) Bo jak to mówią, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, albo po drugiej stronie rzeki trawa jest zawsza zieleńsza :). Jest pomysł na wiersz, może nie odkrywczy, ale jest :), jednak to, co w wierszu, można chyba tylko traktować jako szkic, zarys tego, co powinno się w nim znaleźć. Myślę, że potrzeba mu jeszcze sporej obróbki by zalśnił diamentowym blaskiem i... wierzę, że potrafisz jej dokonać. Pozdrawiam :) Edytowane 9 Lipca 2019 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
Polman Opublikowano 10 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 @Sylwester_Lasota za Twoją wiarę bardzo Ci dziękuję :-) Pozostaje mi zakasać rękawy, bo diament jest bardzo twardy :-) Pozdrawiam. 2
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 ile milionów chciałoby pójść do pracy ile milionów... ...Ty masz dziś to wszystko i nie umiesz ułożyć sobie szczęśliwego dnia. Jeśli chciałoby pójść do pracy, odprowadzić wnuki do szkoły czy wykąpać się w wannie to już wiadomo że chodzi o ludzi. Zatem, moim zdaniem wystarczy powtórzyć - ile milionów. Wyraz dziś także usunęłabym z powtórzeń, ponieważ jeśli to wszystko o czym piszesz nie jest im dane dziś, to zapewne nie było ani wczoraj ani nie będzie już jutro za to najważniejsze, co sugeruje zresztą tytuł, że to "Twój szczęśliwy dzień" , zatem niezbędne jest w puencie, a mogłaby być taka jaką zaproponowałam :) Trzymam kciuki za szlifowanie :) Pozdrawiam. Bożena :)
Polman Opublikowano 22 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2019 Uczyniłem pierwszy nieśmiały szlif. Było kiedyś tak: ile milionów ludzi dziś chciałoby pójść do pracy ile milionów ludzi dziś chciałoby odprowadzić wnuki do szkoły ile milionów ludzi dziś chciałoby wykąpać się w wannie czystej wody ile milionów ludzi dziś chciałoby spać we własnym łóżku ile milionów ludzi dziś chciałoby posłuchać muzyki ile milionów ludzi dziś chciałoby przeczytać książkę ile milionów ludzi dziś chciałoby najeść się do syta ile milionów ludzi dziś chciałoby przeżyć dzień w pokoju dziś masz tu to wszystko i nie umiesz ułożyć z tego szczęśliwego dnia 2
duszka Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z "chciałoby" podoba mi się bardziej, bo brzmi i przemwaia łagodniej, silniej pobudzając przez to do wspólodczuwania i własnej refleksji. Ale jedna mała propozycja zmiany co do ostatniej zwrotki - żeby połączyc ją bardziej z poprzedzającą treścią, mniej więcej tak: tyle ludzi ma to wszystko i nie umie ułożyc z tego sczęśliwego dnia albo miliony ludzi ma to wszystko i nie umie ułożyć z tego szczęśliwego dnia Co Ty na to? Pozdrawiam :) Edytowane 23 Lipca 2019 przez duszka (wyświetl historię edycji)
Polman Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Dziękuję @duszka miałaś rację. Pozdrawiam :-)
złote serduszko Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 ŁADNY WIERSZ .. PODOBA MI SIĘ JESTEM DOBRYM DUCHEM
Rekomendowane odpowiedzi