Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 powiedz mi koleś coś przeskrobał że cię skazano na strych powiem ci - tylko przyrzeknij mi że nie będziesz się śmiał - przyrzekam więc szeptem mu odpowiedział - ktoś stwierdził iż wolniej chodzę od innych ten mimo danego słowa takim wybuchł śmiechem że aż pękła pod nim nić lecz po chwili podszedł do niego mówiąc - przepraszam cię bardzo miły kolego ja się nie śmiałem z ciebie - lecz z tego który skazał cię na strych a wiesz dlaczego- nie bo zamiast się złościć powinien się cieszyć że wolniej upływa mu bezcenny czas 3
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Odebrałem to jako rozmowę pająków...."pękła pod nim nić"...i ten wolniej upływający czas na strychu...bajkowo to brzmi...a było to dawno, dawno temu na strychu gdzie czas się zaplątał w pajęczynie nici! Pozdrawiam Waldku :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie - miło że zajrzałeś się schłodzić. Z pająkiem trafiłeś a ten drugi to stary zegar zmęczony tykaniem. Co znaczy że się spóźniał. Dziękuje bardzo Wiesławie. Pozd. Edytowane 1 Lipca 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Waldemarze, właśnie dołączyłem serducho, które zaplątało się gdzieś w pajęczynie za starym zegarem. :)
Natuskaa Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Taki zegar to nie dla każdego się nadaje. Ja na przykład wolę mieć zegar lekko pchnięty do przodu... a i tak ciągle się gdzieś spóźniam :) Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam ponownie - miło mi że nagrodziłeś serduszkiem - dziękuje i pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie - tak to jest z tymi zegarami - ten miał pecha.. Dzięki za czytanie i nie tylko. Pozd.
duszka Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...ale to możliwe by było tylko wtedy, gdyby sam wraz zegarem nie zwolnił swojego ktoku... Liczy sie ilość naszych kroków na sekundę (tyknięcie) czasu/zegara ;) Jak na bajkę, wwydaje mi się troszeczke zbyt rzeczowo napisany, Waldemarze.., brakuje mi tej typowej dla niej ozdobności i tajemniczości języka. Ale pomyśł dobry, bajkowy i - z morałem :) Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - zbyt rzeczowo mówisz - być może ale niech tam... Dzięki za to że zajrzałaś - jesteś zawsze mile widziana. Miłego i uśmiechu życzę. 1
Magdalena Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 ostatnia zwrotka jest skumulowana na siłę, pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - oświeć mnie co znaczy że jest skumulowana znaczy że co - Pozd.
Magdalena Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Znaczy, że autor chciał się wyrobić z puentą a nie pisać już dużo, pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2019 Czas jest względny. Każdemu może upływać w innym tempie :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - niby tak - ale w wierszu widocznie był za wolny. Dziękuję za czytanie in serduszko. Trzymaj się uśmiechu.
Rekomendowane odpowiedzi