Bogdan Brzozka Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Leżę w nocnej ciszy pogrążony we śnie, łódka mnie kołysze daleko drugi brzeg, nagła fala wyrzuciła mnie z niej czy dopłynę, tam gdzie chcę..? Budzę się o brzasku odchodzi w nicość noc, ognisko wygasło naciągasz na mnie koc, stary księżyc pocałunki nam śle, gwiazdy toną w mrocznej mgle Ty i ja, w letnim śnie, a w oddali skowycze gitara, że aż dreszcze przechodzą mnie ach, jak przejmują mnie, milczysz wciąż, tulisz się, a w oddali skowycze gitara, że aż dreszcze przechodzą mnie ach, jak przejmują mnie. Bogdan K. 1986 3
duszka Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Ten wiersz jest bardzo naturalny, żywy i wręcz się kołysze - z upojenia i szczęścia... :) Pozdrawiam
Bogdan Brzozka Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo i pozdrawiam czerwcowo.
Klara Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nad czasami bym pomyślała na Twoim miejscu. Jeśli jesteś pogrążony we śnie, to dziwnie to brzmi, kiedy opowiada w czasie teraźniejszym. Zlikwidowałabym te dwie kropki przed pytajnikiem:) I zmieniłabym szyk wersów, czyli zamieniłabym czwarty z trzecim. Ogólnie za dużo mnie* Ale klimat poczułam:) Piosenka o pięknych chwilach:)
Rekomendowane odpowiedzi