Michał Kowalski Opublikowano 20 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 powitałam go chłodno nie lubię być dłużna w paru zdaniach napisałam o wszystkim o mieszkaniu lekach Helen oznajmiłam że czuję się świetnie że nic mi nie brakuje oraz że prostytucję uważam za czyn karygodny kończąc wplotłam słowa z poważnej książki jestem julią mam lat tysiąc ateistyczna wizja świata przeraża i napawa dumą kartkę solidnie nakropiłam ulubionymi perfumami -------------------------------- http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=16226
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 ------------------------------------------------------ powitałam go chłodno nie lubię być dłużna w paru zdaniach napisałam o wszystkim mieszkaniu, lekach, Helen oznajmiłam czuję się świetnie nic mi nie brakuje oraz że prostytucję uważam za czyn karygodny ..... ------------------------------------------------------ Wybacz Michał za poprawki ale wydaje mi się, że zrozumiesz mnie. za dużo jest -łam pozdrówko MN
Michał Kowalski Opublikowano 21 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 ------------------------------------------------------ Wybacz Michał za poprawki ale wydaje mi się, że zrozumiesz mnie. za dużo jest -łam pozdrówko MN dziękuję, pomyślę, skorzystam:)
Dotyk Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 świetny wiersz Panie Michale. pod wrażeniem - mirka
Natan Lemens Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Dla mnie to wiersz z cyklu "A dziadek Heńka kupił rower" Ale o co chodzi ? Pozdrawiam
pan_ktotam Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam za komentowanie komentarza, ale Pan Natan chyba ma stały tekst: "Ale o co chodzi ? " - w większości Pana komentarzy... muszę przyznać, że to zaczyna robić się niebezpieczne i z wielką troską zapytuję czy Pan może potrzebuje pomocy? - jest Pan zagubiony w świecie? nie widzi Pan sensu we wszystkim? - są od tego przyjaciele, lekarze, rodzian - proszę porozmawiać z ludźmi - wiersze nabiorą wtedy kolorytu znaczeniowego, życie się zmieni.... a teraz o tym o czym powinno być: ciekawa historia Panie Michale... zakończenie najbardziej mi wpadło... pozdrawiam...
Michał Kowalski Opublikowano 22 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 "Ale o co chodzi ? Pozdrawiam" ------------------ Jedno co mogę w ramach obrony tego gniota powyżej - to delikatnie zasugerować (oczywiście jeżeli już Pan tego nie uczynił) aby zerknął Pan na pierwszy wiersz z serii (do którego link umieściłem), może choć odrobinę rozjaśni to sytuację ------------------- z cyklu "A dziadek Heńka kupił rower" ------------------- To Pański cykl? pozdrawiam miś
Natan Lemens Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Ja zadałem pytanie. Myślałem że może autor wie. Pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 22 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziubdziuś, strasznieś uparty... po prostu ubliżające byłoby dla mnie udzielać odpowiedzi na Twoje pytanie miś
Natan Lemens Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziubdziuś, strasznieś uparty... po prostu ubliżające byłoby dla mnie udzielać odpowiedzi na Twoje pytanie miś Umie Pan normalnie prowadzić polemike ? Co to za słownictwo ? Pan nie wie jakie emocje, czy jakiekolwiek oddczucia ma wzbudzić Pana wiersz. We mnie nic wzbudził, więc zadałem proste pytanie. Pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 23 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pan to nazywa poważną polemiką? dziecinada, ot co - dlatego też dostosowałem się do dziecinnego poziomu... Pan oczekuje, że będę tłumaczył 'co autor chciał przez to powiedzieć'? że będę interpretował swój własny tekst, bo Pan go nie rozumie/nie trafia do Pana? gdzie argumenty z Pańskiej strony? zarzuty, wytknięte błędy, konkretne wątpliwości co do mojego tekstu? i Pan z obrażoną miną domaga się 'normalnej polemiki' kuku na mu niu :/ pozdrawiam miś
Roman Bezet Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Miś, słuchaj ludzi pogodnych (vide: Messalin'a), nie słuchaj nawiedzonych proroków (bez wskazań) ;) Skróty są chyba wskazane, np.oznajmiłam że czuję się świetnie że nic mi nie brakuje oraz że prostytucję uważam za czyn karygodny czuję się świetnie nic mi nie brakuje oraz że prostytucję uważam za czyn karygodny --------- albo jakoś inaczej, ale zaoszczędziłbym te pełne konstrukcje zdaniowe dla tych momentów, gdzie ma uderzyć ironia. "nakropiłam" - skropiłam? pokropiłam? Czy mówiłem Ci już, że te dwa mi coś przypominają? :D pzdr. b PS. Inteligentniej by było nie komentować wierszy, których się nie rozumie, ostatecznie już od podstawówki uczą czytania ze zrozumieniem, a jeśli i to mało - można sobie naczytać newsa na orgu: Interpretacje. ;)
Rekomendowane odpowiedzi