bronmus45 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) ~ w zakamarkach wyciszonego serca zabłąkane echo wspomnień pokrytych cierniową koroną rozczarowania uwitą z łodyg czerwonej róży kiedyś tutaj kwitnącej ~ . Edytowane 30 Maja 2019 przez bronmus45 (wyświetl historię edycji)
duszka Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Choć smutne, to też piękne, bo miłość też w ciemnych szatach zachwyca... Wydaje mi się tylko, że dwa słowa są chyba dla wypowiedzi zbędne: "rozczarowania" w pierwszej zwrotce i "tutaj" w drugiej. Bez nich czyta mi się lepiej i brzmi bardziej lirycznie. Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może i masz rację, ale chciałem koniecznie podkreślić, z jakiego powodu owa korona cierniowa się wzięła i gdzie owe łodygi kwitły kiedyś płomienną różą .. Pozdrawiam
duszka Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Rozumiem.., choć w ten sposób wiersz robi się bardziej osobisty i oddala się nieco od czytelnika. Ale to Ty oczywiście decydujesz :) Pozdrawiam
Gość Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi