bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) - pogoda dla bogaczy .. ~~ Od wielu już tygodni pada tam, gdzie Mielno - a ja cóż; gniję właśnie z tą aurą .. bezczelną. I szlag mnie jasny trafia, bo wciąż kusi plaża, lecz wyjść w taką pogodę nieczęsto się zdarza; siedzę więc w barze, pijąc lurę - jasną, chmielną .. Kreślę esy floresy na skrawku papieru, co wręcz mi przypomina czasy z PRL-u, kiedy to rozglądając się bacznie dokoła patrzyłem, czy nie przyszedł tu jakiś "pierdoła". Co uszy no i oczy miał w wiadomym celu. Pogoda dla bogaczy, a ja biedny przecież; którego portfel nigdy jakoś "w zad" nie gniecie, więc zamiast zacnych trunków, gdzieś w zamorskim kraju spijam to, co już rzekłem - by na lekkim "haju" wyjść stąd, aby się przespać. A co, więcej chcecie?!!! . Edytowane 28 Maja 2019 przez bronmus45 (wyświetl historię edycji) 3
Gość Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdy komentarz cieszy - nawet te złe - bo to oznacza przecież, że wiersz żyje .. Dzięki za odwiedziny i pozdrawiam :-)))
Bogdan Brzozka Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Czasy były ciekawe w przydrożnej knajpie gość zamówił kawę kelnerka przyniosła i pobiegła dalej za chwilę, gdy wracała patrzy - kawa rozlana - rozlała się panu? do gościa rzuciła - - nie - była tak słaba że sama się przewróciła 1
Bogdan Brzozka Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tytuł Twojego wiersza przypomniał mi piosenkę, która fajne, stare czasy przypomina - dedykuję ją dla Ciebie: 1
inna.68 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
inna.68 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Piękne. I piosenka cudna. Nie znałam, choć stara jestem. Ale pociągnęło mnie gęsią skórą.
Bogdan Brzozka Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten, kto opisywał ten utwór popełnił błąd - to nie jest utwór ,,Czerwonych gitar", tylko z solowej płyty Seweryna Krajewskiego - także urzekła mnie ta piosenka - pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznaję, że jakoś go nie pamiętam .. mea culpa
Bogdan Brzozka Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I nie jesteś stara - Starość zaczyna się wtedy, gdy nie masz do kogo powiedzieć ,,A pamiętasz?" :)
inna.68 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Już nie mam. Nie przeszkadzaj, Słucham tego 4 raz.
Bogdan Brzozka Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To masz gratisa :)
inna.68 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Niestety wyświetla się film niedostępny. Ale sama mogę to zlokalizowac.
Polman Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Brawo. I ładne to i mądre i kształtne :-)
Rekomendowane odpowiedzi