Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) Myśleć - Ależ blisko to urwisko, pomyślała dziewczyna młoda, - Moja starość jest daleko, ale czeka... - Jestem przecież niecierpliwa - Co tam: - Życie swe rozrywam. A urwisko się uśmiechało, miało porwać to, czego chciało, gładką skórę, piękną twarz, dziewczyny zaś nie pochłonęła starość. @Justyna Adamczewska Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 6
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Marku, dziękuje. J.
Marlett Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Justyś , Starość nadchodzi czy chcemy, czy nie chcemy. Ważne by się nie poddawać:) PozdrawiaM. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Witaj - ja tam wolę doczekać starości ponoć nie jest taka zła. Strzoda dziewczyny i że urwisko wygrało... Fajnie dziś u ciebie Justynko. Dużo uśmiechu ci życzę.
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 "Jednak człowieka dola jest jako tego drzewa. Im bardziej garnie się ku górze i ku jasności, tem gwałtowniej zapuszczają się jego korzenie w ziemię, w dół, w ciemnię, w głąb, w zło!" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Tako rzecze Zaratustra" To mi przyświecało, kiedy ten wiersz pisałam.
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett, wiem, wiem... ale wiedza często zdradza, tak mam opinię na ten temat. Dziękuję, ważne dla mnie: Ja się nigdy nie poddaję - jak na razie, może przyjdzie czas, że się poddawać zacznę? Serdecznie pozdrawiam M. Tysia.
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wygrało, Waldku, ono spełniło swoją rolę. A dziewczyny czy szkoda? Nie - ona ma wolną wolę. Dziękuję Waldku, doceniam b. Twoją osobę i twórczość. O i miło mi, że: :)))) J.
iwonaroma Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 czy urwisko, czy straszysko... najlepiej, gdy nie jest się blisko...
Gaźnik Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 A po co się bać starości. Ałła Pugaczowa wychowuje 6 letnie bliźnięta i daję sobie radę :)
Czarek Płatak Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2019 A to jest ciekawy punkt spojrzenia na sprawę. Chyba jednak owa dziewczyna wolałaby się zestarzeć niż tak o skały.. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Czarku za komentarz. no to już do dziewczyny. może masz i rację, ale kiedy los coś przynosi, nie zawsze potrafimy się temu przeciwstawić. Pozdrawiam J.
Rekomendowane odpowiedzi