Ten utwór został doceniony przez użytkowników. WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 nie zdałam egzaminu na anioła pierwszym powodem był fakt że mam ciało drugim że mam potrzeby ponadto nie jestem doskonała tylko latać się nie boję jednak to kryterium nie było wysoko punktowane nie żałuję wreszcie nie wstydzę się być człowiekiem 8
Marlett Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Może kiedyś PL zda egzamin :) Dobrze też być człowiekiem na ziemi. Lekki wiersz, dobrze się czyta. PozdrawiaM. 2
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, cieszę się, że się podobało. :) Myślisz, że warto zdobyć się na drugie podejście...? :) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli są chęci, trzeba walczyć :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Peelka musi się zebrać w sobie... :)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @Marlett : ...a swoją drogą to ciekawe, że tak z miejsca zobaczyłaś w tym wierszu potencjał na drugą szansę. Dla mnie sprawa była już zamknięta. Nie ma to jak Czytelnik...:))) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Znajomy zdawał 7 razy egzamin na prawo jazdy. Był bliski rezygnacji. Powiedziałam do niego; Próbuj, musisz zdać. Motywacja nie poszła w las...:))
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Bycie aniołem i bycie człowiekiem, to dwie różne kategorie. Jeśli uznamy, że ta pierwsza nie jest zupełną abstrakcją, to bycie Człowiekiem może przejawiać się na płaszczyznach, które mogą być aniołom zupełnie niedostępne. Dlatego będąc Człowiekiem można zbliżyć się teoretycznie do bycia aniołem, ale chyba żaden anioł nie ma możliwości stać się człowiekiem. Jeśli chodzi o tytułowy egzamin, to myślę, że trwa on do ostatniej sekundy naszego życia, do ostatniego tchnienia. Pozdrawiam. Do poczytania :) Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 2
Marek.zak1 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Na studiach zdanie za pierwszym razem to była rzadkość. Może warto zobaczyć, jak to jest być aniołem:) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Witaj - i dobrze że nie zdałaś tego egzaminu - przecież anielskie życie to nie ludzkie pełne egzaminów - nudziła byś się. A wierszyk na tak. Anielskiego popołudnia życzę.
Gość Franek K Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zdawanie na anioła to wg mnie chęć pozbycia się swej cielesnej powłoki, czyli... Nie wiem czy tak do końca o to tutaj chodzi... Pozdrawiam. FK.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) ... :) rozbawiły mnie pierwsze dwa wersy, wiersz o egzaminie na anioła, fajny pomysł, ze szczerym wyznaniem.. "nie jestem doskonała"... a kto jest.?.. ;) Dobre 'ujęcie' z kryterium punktowania i... puenta... hmm, a dlaczego peelka miałaby się wstydzić, że jest człowiekiem.? Prawie czyta mi się.. wreszcie mogę być człowiekiem.. ale może czegoś nie łapię... :) i... "był fakt"... to takie mało liryczne... Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) A ja wolę diabelskie nasienie Kiedy płoną oczy i gra ognik Na końcu języka I palec trzeba włożyć do wody ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 2
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, motywacja to kluczowa sprawa. :) Dziękuję za dużą dawkę optymizmu. :) Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) @Marcin Krzysica : Dziękuję za Twój głos. :) Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez WarszawiAnka literówka (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @Marcin_Marcińczyk : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @Natuskaa : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za Twój przemyślany komentarz, Sylwestrze. Ogólnie się z Tobą zgadzam. Chodzi mi jednak o to, że skoro - jak słusznie piszesz - człowiek i anioł to dwie różne formy istnienia, bezsensowne są usilne próby "przeistoczenia się" w anioła. Człowiek ma się starać być coraz doskonalszym człowiekiem - w ramach własnej rasy. Rasy ludzkiej. Bo inaczej traci tożsamość. Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @Marlett : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję że wpisujesz się w nurt optymistów - motywatorów. :) Może nie warto się poddawać? Może dalej aspirować do wyżyn, gdzie anioły szybują? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi