duszka Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 gdy myślom zbiegnę jestem jak warkocz rozpleciony na wietrze nieposkromionym falowaniem powstaje. 6
iwonaroma Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Tytuł - w sedno. Przecież nam wszystkim tu publikującym o niego chodzi :) Zbieganie myślom - super sformułowanie. Warkocz - esencjonalnie i obrazowo. Pozdrowienia serdeczne 2
duszka Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoje komentarze (i wiersze też!) również trafiają w sedno wychwytując to, co najistotniejsze :) Cieszę się! I pozdrawiam serdecznie :)
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Bardzo ciekawy obraz zawarłaś w "wierszu" ;-) Jest w tym jakaś chęć uwolnienia myśli, które są zbyt mocno związane z twórcą... Stąd warkocz... Frywolny i niczym nieskrepowany utwor, to najlepszy przekaz, który...powstaje ;-) Tak to widzę, nie wiem czy dobrze, ale jak dla mnie to kolejny tekst, który inspiruje i daje do myślenia :-) Podoba mi się. Pozdrawiam!
WarszawiAnka Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zbiec myślom i w nieskrępowany sposób falować - też o tym marzę... :) To możliwe, ale bardzo trudne. Schematy myślowe są jak żelazne obręcze na beczce... Pozdrawiam 2
tetu Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Bardzo fajnie i pomysłowo duszko. Ten rozpleciony na wietrze warkocz świetnie obrazuje frywolność myśli, które rozbiegane dają słowom wolność i niepowtarzalny kształt. Ot jak powstaje wiersz:) Pozdrawiam. 2
duszka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dobrze to widzisz i czujesz, aż się wzruszyłam z radości :) Dziękuję Ci za tę radość i pozdrawiam :)
duszka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Osiągnięcie czegoś, co jest trudne, ale jednak możliwe, uszczęśliwia w szczególny sposób i dodaje wiary w siebie i życie, dlatego warto uparcie i ciągle od nowa próbować. :) Dziękuję Ci za czytanie i refleksję, WarszwiAnko :) Pozdrawiam.
duszka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten "rozpleciony warkocz" objawił mi się wczoraj na wiosennym spacerze - razem z całym wierszem. To piękne uczucie, stać się tak nagle odbiorcą natchnienia. Właściwie to opisałam ten stan, w którym wtedy byłam. Cieszę się, że to wychwyciłaś i dziękuję Ci za pochwałę. :) Pozdrawiam.
duszka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @Nata_Kruk @Marcin Krzysica @WarszawiAnka @tetu @Artbook™✍ serdeczne podziękowania dla Was wszystkich za serduszka! :) :) :) :) :)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @duszka , @Nata_Kruk : Dziękuję. :)
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli dodaje wiary w siebie i życie - to warto! :) Pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @Czarek Płatak @Liryk pięknie Wam dziękuję i pozdrawiam :) :)
Rekomendowane odpowiedzi