Liryk Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Poprzez łaskawą nocną elipsę przyśniła mi się kobieta koroną przedwiecznych myśli piękniała w szaleństwie jej nagość jaśniała jak światło Kolorem nocnych szmaragdów niejasne tło powstawało jej włosy poskręcane burzą myśli nieczystych sprawiały wrażenie odwiecznych tęsknot i pierwszych marzeń o męstwie opadały wzorem pocałunków na gładką owalność ramion pachnąc ciepłym deszczem kwiatów rzekomo to przez jej usta upadł pierwszy anioł mnie ona natomiast zbawiła od mniemań usilnych nad sensem... sceną trwała - dla wielu poetów biegnących bezwiednie po utratę zmysłów bezwarunkowo sekundą spojrzałem głęboko w oczy jej - złote a sen się w tym mgnieniu rozpierzchł przez zazdrość dziecinną świateł a może troskę? Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez Liryk (wyświetl historię edycji) 2
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Widzę ten wiersz pdzielony na strofy :)
Liryk Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze nie skończone :)
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Kolorem nocnych szmaragdów niejasne tło powstawało - tu jakby inwesja, proponuję; Kolorem nocnych szmaragdów powstawało niejasne tło Poza tym zrezygnowałabym z interpunkcji jeśli ma być nieodpowiednia. Przed ''i'' nie stawiamy przecinka. Wiersz podzielony zostal na strofy, więc również nie widzę potrzeby stosowania interpunkcji ;)- przynajmniej kropek i przecinków. 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Dwie duże litery wygladają tak jakby pojawiły się zupełnie przypadkowo. Poza tym interpunkcja. Raz jest, raz jej nie ma. Moim zdaniem w tego typu utworze lepiej będzie bez niej, ale jeśli z nią, to już konsekwentnie :). Osobiście nie podoba mi się 'bogini', czytam bez niej.
Deonix_ Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze do poprawienia, chyba :) Dobrze, że został postrofkowany :) Dobrze się przeczytał, było lirycznie, magicznie, dużo ciekawych momentów, zwrotów akcji. W sumie naprawdę dobry wiersz :) Pozdrawiam :)
Liryk Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) @Deonix_@Marlett@Sylwester_Lasota ale dowaliłem z tym przecinkiem przed i do stu par kaloszy, nie wiem skąd się tam wziął:) dzięki za uwagę i pomoc, jesteście kochani. Pozdrawiam Liryk Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez Liryk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi