wjola Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 w swoim własnym sosie nie przyprawię jej żalem ani jedną łzą teraz mieszam tylko od czasu do czasu aby nie przypalić ale by wydobyć jak najlepszy smak na przyszłość 7
duszka Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 To chyba droga do wybaczenia jej i pojednania się z nią... Podoba mi się, zobrazowanie tej drogi, ta sięgająca głębiej zmysłowość i przenikająca treść wola i pochwała życia... Pięknie :) Pozdrawiam. 1
Sztach.Eta Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 I takie gotowanie się do przyszłości mi smakuje Sztacheta 2
Wędrowiec.1984 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) @wjola O, to jest super! Zgadzam się z każdym zdaniem tego wiersza, choć czasami to nie takie proste jak się wydaje. ...i już leci serduszko. Myk! :) Edytowane 3 Marca 2019 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
jan_komułzykant Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo pozytywnie wjolu i zazdroszczę Ci trochę takiego podejścia, bo u mnie "przypaliło" się niestety dawno temu, a że wtedy tylko amelinum, to dziś nawet nie pomaluję, a wyrzucić nie mogę. Dobry wiersz, pozdrawiam. 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) Witam - ciekawe owe gotowanie...najważniejsze że się nie przypala ... Trafił do mnie. Pozd. Edytowane 4 Marca 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zgadzam się z treścią i jeszcze bardziej z tytułem ;-) W niewielu słowach uchwyciłaś przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. To sztuka. Końcówka bardzo pozytywna. Dopinguje do skupiania się na tym co dobre, bez "grzebania" w przeszłości. *Kiedyś ktoś mi powiedział, że niektórzy z nas tak bardzo żyją przeszłością i się nią przejmują, że tracą z oczu teraźniejszość i nie umieją skupić się na przyszłości. Taki sposób myślenia paraliżuje, odbiera chęci a nawet cofa... Pozdrawiam! :-)
Nata_Kruk Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Przeszłości nie zmienimy, dlatego zagrał mi tytuł z pierwszymi wersami... Wydobywanie dobrego smaku na przyszłość, niechby udało się każdemu szaremu człowieczkowi, bo 'góra' , podobnie jak przeszłość, pływa/dusi się we własnym sosie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz Twój, ja tylko szepcę... :) Pozdrawiam.
WarszawiAnka Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Bardzo zgrabnie napisany zwięzły i treściwy wiersz. Ogromnie mi się podoba ta metaforyka. A także optymistyczna puenta. :) Pozdrawiam
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, cieszy mnie taki odbiór i również pozdrawiam :)
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na zdrowie :)
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może czasem trzeba częściej zamieszać albo jednak dorzucić jakąś przyprawę ;) dzięki :)
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i również pozdrawiam :) no cóż wierzę , że choć się "przypaliło" , to da się uratować potrawę, a może będzie i smaczniejsza ;)
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :)
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i życzę smacznego ;)
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to właśnie chciałam przekazać :) dziękuję i także pozdrawiam :)
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, zastanawiałam się nad tym fragmentem najdłużej i różne opcje rozważyłam, ale pomyślę jeszcze dziękuję i również pozdrawiam :)
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i pozdrawiam serdecznie :) bardzo ciekawa propozycja, chociaż tak jak napisałam w komentarzu powyżej, ten fragment rozważałam na różne sposoby, być może już zbyt przywiązałam się do swojej wersji, w każdym razie dziękuję, pomyślę jeszcze :)
wjola Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 bardzo dziękuję wszystkim za serca (do gotowania) życzę jak najsmaczniejszych potraw :)
Rekomendowane odpowiedzi