Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) ponoć śmierć to nie koniec coś tam za nią czeka ale ile w tym prawdy tego nikt nie wie ponoć śmierć tu ulga tym którzy umarli - się cieszą tylko my żyjący się smucimy pytając dlaczego... śmierć nie jest łatwa - trudno ją zrozumieć nieobliczalna jest - często zaskakuje boli jak cholera jednak mimo wszystko chyba warto ją przeżyć by na końcu móc ujrzeć to w co nie wierzymy co tak naprawdę za nią zobaczymy - czy dalej będzie obłuda i smutek czy coś co nas ucieszy Edytowane 27 Lutego 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 2
Zielonooka Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Pański wiersz skłania do tego, aby się na chwilę zatrzymać i pomyśleć dokąd zmierzamy. Zatrzymałam się więc i myślę... Sądzę, że śmierć to początek jedynie dla tych, którzy wierzą w coś więcej niż ponad to, co jest na Ziemi. Dla tych zaś, którzy w nic nie wierzą, śmierć będzie końcem wszystkiego. To zdumiewające, że śmierć możemy rozpatrywać w tak wielu kategoriach. Mam temat do rozważań na ten wieczór. Dziękuję i pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie - miło usłyszeć kogoś nowego na forum - wiem że wiersz nie jest łatwy to fakt. Cieszy mnie że budzi rozważania. Życzę miłego wieczoru.
Maja Cyman Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli jak w filmie-standard
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - miło że czytałaś - jak tam będzie nikt nie wie i to jest tego plusem - przecież człowiek to ciekawski przypadek... Pozd. Edytowane 26 Lutego 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Maja Cyman Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 ciekawość to pierwszy stopień niestety Zdróweczko!!
wjola Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ? 1
Myśli Piękne Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - już poprawiłem - przy kopiowaniu nie sprawdziłem - przepraszam. Dzięki za przeczytanie. Pozd. Edytowane 27 Lutego 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Waldku, nadal jest: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz podejmuje odwieczną tematykę. Ludzki lęk przed śmiercią. Fajnie napisane. Pozdrawiam. Szczególnie zwróciłam uwagę na: J.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie - a wydawało mi się że już poprawiłem - starość mnie dopada. Cieszy mnie że fajnie napisane - wiem że to dokuczliwy temat ale człowiek mimo wszystko jest ciekaw jak to będzie ja tak mam.... Słonecznego dzionka ci życzę.
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku,no co Ty?
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam ponownie - żartowałem Justynko - dziękuje za głosik jest miły. Pozd.
Gaźnik Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ładny tekst. Jednak muszę przyznać, że inny pański wiersz o śmierci podobał mi się jeszcze bardziej.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - miło słyszeć że te smutne wiersze się podobają - takie życie o tym też trzeba pisać. Dziękuje za czytanie oraz serduszko jest miłe. Spokojnego dnia życzę.
Rekomendowane odpowiedzi