Stary_Kredens Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2019 nie miał przed sobą przyszłości ale nie wiedział o tym marzył i cieszył się jak inni bo inni też nie wiedzieli więc się właściwie nie wyróżniał niektórzy jednak się wyróżniają wiedzą? pewnie tak są pewni i czasem im się udaje właściwie zawsze im się udaje ale to wiemy po fakcie wiemy że im się udało i wiemy że jemu nie to głupie tak biec z innymi tak biec bez żadnej przyszłości bo coś lub ktoś a priori przyjął? nie to śmieszne tego się nie zakłada to się po prostu dzieje a potem można już tylko o tym opowiedzieć 3
wjola Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2019 w co wierzymy (albo czego się obawiamy) to się dzieje Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawe rozważania pozdrawiam :) 1
8fun Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może "nie miał przyszłości", chyba że miał przyszłość gdzieś z boku bądź za plecami :) Pozdrawiam. https://www.youtube.com/watch?v=IserIE7E-Rw
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to mi się kojarzy z Forrestem Gumpem. Nie głupie. Zawsze jest jakaś przyszłość, a czy zawsze musi się udawać? Zresztą, cóż to znaczy, ze coś się udało? Konsekwencje mogą różne. Dosc kontrowersyjny wiersz. J. 1
WarszawiAnka Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Bardzo mnie Twój wiersz poruszył. Jest przejmujący, Można go interpretować na różne sposoby, na przykład: 1. nie miał przyszłości, bo nosił w sobie śmiertelną chorobę - jednak póki nie wiedział "cieszył się z innymi" 2. nie miał przyszłości, bo jego życie miał przerwać śmiertelny wypadek - ale nie wiedział o tym i z radością szedł nieświadomie na spotkanie przeznaczenia 3. nie miał przyszłości, bo przyjął niewłaściwe kryteria - naiwnie wierzył, że strategia, którą zastosował również jemu przyniesie szczęście... Pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak , właśnie tak bywa, dziękuję za wpis i pozdrawiam kredens
Stary_Kredens Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie nie o to mi chodziło , ale mozna i tak interpretować , to indywidualne , chodziło mi o przeznaczenie , czy istnieje , czy cos sie po prostu ot tak dzieje , mistyka czy chaos , no tak mniej więcej pozdrawiam Kredens
Stary_Kredens Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nic z tego a może dużo , moje pytanie jest inne , ale właściwie sama sobie odpowiadam pozdrawiam Kredens
Rekomendowane odpowiedzi