WarszawiAnka Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Pewna zdolna mieszkanka wsi Bączki umie smażyć jak nikt inny pączki; w Tłusty Czwartek sąsiedzi pędzą, by ją odwiedzić, a najadłszy się - całują rączki. 2
Iwa-Iwa Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 A nie myślałaś by bardziej to rozwinąć? bo fajnie zaczęte, ja pomysłu nie mam ale Ty na pewno dalej dasz radę rozwinąć pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!
Marek.zak1 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Pączek z czekolada i bitą smietaną. kawiarnia w Warszawie przy Trakcie Lubelskim :). Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 tylko czekać na Tłusty Czwartek :) całuję rączki :) sąsiadka :)
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z uśmiechem i serduchowo pozdrawiam :-)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 @Wieslaw_J._Korzeniowski : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) @iwonaroma : Dziękuję za Twój głos. :) Edytowane 21 Lutego 2019 przez WarszawiAnka uzupełnienie (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, cieszę się, że Ci się podobało. :) Rozwijać raczej nie zamierzam, bo to limeryk, ale mam pomysł na kilka podobnych wierszyków o tym samym charakterze. Wrócę z tematem w Tłusty Czwartek. Zapraszam - i życzę smacznego. :) Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super zdjęcie, bardzo dziękuję! :) Trafiłeś w dziesiątkę, bo myślałam o jakiejś ilustracji do tego wierszyka. :))) Aż zapachniało puszystym ciastem i różaną konfiturą...:) A kawa z bitą śmietanką doskonale uzupełnia całość. Życzę smacznego w Tłusty Czwartek i zapraszam na wierszowaną dokładkę. :) Pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To się nazywa apetyt na pączki! :))) Przyznaję, że wieś Bączki wymyśliłam dziś w tramwaju, bo pasowała do rymu...:) Przed chwilą jednak sprawdziłam - i ona rzeczywiście istnieje, a w dodatku znajduje się niedaleko Warszawy - w powiecie garwolińskim. Może mieszka tam jakaś mistrzyni pączków? Osobiście pączków nie smażę, najwyżej faworki. :) Zapraszam na dokładkę w Tłusty Czwartek i życzę smacznego! :)))
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, również pozdrawiam. :) Zapraszam za tydzień na dokładkę. :)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 @Marek.zak1 : Dziękuję. :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 @Marek.zak1 : ...i jeszcze raz. :)
Wiechu J. K. Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 I jak tu się odegnać od słodyczy. WarszawiAnka swoim limerykiem narobiła mi apetytu, a potem Marek zdjęciem "dobił" mnie gruntownie, MUSZĘ dzisiaj kupić sobie coś słodkiego. :-))))))) 1
iwonaroma Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, nazwy różnych miejscowości są przeróżniaste, naprawdę ogromna ilość możliwości dla twórców limeryków :) mniam...faworki...już mi ślinka cieknie
WarszawiAnka Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Marek.zak1 podświadomie wyszedł naprzeciw moim oczekiwaniom, bo właśnie takiego zdjęcia potrzebowałam. :) Masz rację - teraz dookoła tyle słodkich pokus: gdzie nie spojrzeć - pyszności... Trudniej wypracować dyscyplinę... :) Życzę smacznego (ale z umiarem:) i jeszcze raz zapraszam w czwartek. :) Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz zupełną rację, niektóre nazwy aż się proszą o limeryk. :) A faworki tez lubię - i smażyć, i zajadać... :))) Pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za zaproszenie i już buty pucuję! Pozdrawiam ;-))))))
WarszawiAnka Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze jest czas... :)
Wiechu J. K. Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To tak na zapas! ;-)
Rekomendowane odpowiedzi