Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marlett Opublikowano 16 Lutego 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) obcięła włosy dla wygody chciała układać według marzeń wtedy się potknęła szukała badała prosiła wybrano dla niej towarzysza choć go nienawidziła jadali razem wszystkie posiłki z trudem układał ją do snu potem budził w nocy kiedy patrzyli na siebie zastygali on bo taka natura ona ze strachu pewnego razu uciekła do innego obłędu Edytowane 16 Lutego 2019 przez Marlett (wyświetl historię edycji) 12
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Witaj Marlett - ale mocny wiersz - lubię takie zwroty sytuacji mimo że te z wiersza przerażają. Jeszcze raz dopowiem super mi się podoba . Jak cię nie ma to nie ma a jak wystąpisz to z przytupem. Radosnego wieczoru życzę.
iwonaroma Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 nietuzinkowy, na pewno czy ma być badał czy badała? w sumie badał jest logicznie, ale pytam dla pewności ;)
Marlett Opublikowano 16 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za bystrość oka :)) Poprawione. PozdrawiaM. 1
iwonaroma Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oczy bystre dzięki okularom ;) zdrówka też 1
Sztach.Eta Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Cieszę się, że zajrzałam do tego wiersza - do tego obłędu. Super! Sztach.eta
Marlett Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldemarze, Cieszę się, że wiersz się spodobał. Dziękuję za miłe słowa :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie:)
Deonix_ Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Taka powinna być poezja, po prostu. Nic ponadto: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak dla mnie petarda, nie mam pytań, uwag, ani nic więcej do powiedzenia. Serdeczności :)
Maria_M Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Dobry, ale smutny wiersz. Przypomniałaś mi powieść i film Pani Bovary.
Justyna Adamczewska Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Marlett. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mi kojarzy się z Antygoną, choć może podobieństwa na pierwszy rzut oka nie widać. "Mówisz, żem szalona, ale jak sądzić szaloną przed trybunałem szaleńca?" "Współkochać przyszłam - nie współnieniawidzić.". Wiersz wzbudza emocje, dreszcz. Włosy - symbol siły Samsona, której tej siły się obawiał, źle wykorzystywał, obcięto mu włosy - Dalida. Zmarnował dar. Tak czytam wiersz. Może obłęd inny jeszcze gorszy od tego, w którym żyła Peelka? Pzdr. Marlett. J.
Marlett Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i miłe słówko :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twój komentarz jest ważny dla mnie :) , dziękuję :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za odwiedziny :) Dobrze, że są skojarzenia. Jest jakaś analogia w tym :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Justyś dziękuję za dokładną analizę wiersza. Masz wiele racji ponieważ moja PL jest postacią tragiczną. wybrano dla niej towarzysza choć go nienawidziła Wszystko stało się wbrew jej woli, naturze... PozdrawiaM . 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, postać tragiczna - te włosy. Wiesz Marlett - wybacz, ale muszę napisać, kojarzy mi się to też z obcinaniem włosów w obozach zagłady, z tym, że tam obcinano włosy wbrew woli kobiet, ale też i dla wygody oprawców. Więc - tu też może być wygoda oprawcy - rozumiesz? Wiersz jest dla mnie rewelacyjny. Tyle mi dał, że hej. Eh, Marlett,Marlett... nauczyłam się go na pamięć. No jeszcze wrócę, bo dla mnie to jeden z najlepszych Twoich wierszy. Mam zamiar wczytać się jeszcze w te, których nie znam, a poznać chcę. wieczorna pora kroplówka kolorowa i peruka brąz j. a. 11. 02. 2019 r.
Marlett Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 egzegeta Marcin Krzysica Maria_M Deonix_ le_mal iwonaroma beta_b Waldemar_Talar_Talar Dziękuję wszystkim za serca ;)
Wiesław J.K. Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Cię Marlett! Puenta dramatyczna i oczywiście smutna i jak to z wierszami bywa różnie można powyższe strofy interpretować. Sam tytuł "Zwinięte skrzydła" daje do myślenia. Pozdrawiam!
Marlett Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesławie Na zwiniętych skrzydłach żaden ptak nie poleci :( Dziękuję za bycie u mnie :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 @Natuskaa Dziękuję za serduszko :) 1
Rekomendowane odpowiedzi