Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Konrad Koper Dzięki :)))       @Alicja_Wysocka   marnowaną w lekkim occie z nutą słodyczy i ziół uwielbiam do kanapek z wędliną w małych ilościach pycha:)))
    • kiedy jest niekiedy ciężej chwyć mnie mocniej oprzyj się pełnią zaćmieniem mnie napełnij gdy czara się przeleje wróć do siebie ochłoń   i to samo ze mną kochasiu wejdę w zmierzch sama  lecz nie samotnie gdy miarka się przebierze        
    • Co kropelka sklei, sklei, żadna siła nie rozklei. Słowo paczka to sympatyczne, wieloznaczeniowe, pojemne określenie. Okazuje się, że paczka istnieje nawet pozbawiona swej wydawałoby się zawartości, jest nią po prostu to, co ją tworzy, owija, wiąże, ochrania. NA sznurku można wisieć, można tez na kimś polegać. Ta "siemka" to już jakby znacznie lżejszy kaliber i może wcześniej się gdzieś rozeszła. Bardzo ciekawe opowiadanie, pozdrawiam :-)  
    • Ludzie stale szukają szczęścia, sięgają po używki, by wytworzyć jego iluzję. Próbują wymazać przeszłość, lecz w rzeczywistości wymazują tylko przeszłość i rozmazują teraźniejszość.
    • @Stukacz   Podoba mi się ta gra między śmiercią a snem - jakby to, co dzieje się na jawie i we śnie, przenikało się i zacierało granice. "A ja pozbawię Cię snów - lecz nie koszmarów" to mocna, dwuznaczna puenta.  Przypomina mi Twój cykl Echo. Bardzo ładny utwór i świetna animacja.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...