Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Vox Animarum Gdyby tak z czaszek wszystkich ofiar zamordowanych gdzieś po lasach, gdzieś w kazamatach, gdzieś w obozach, móc kule zebrać w wielki sagan. W dzwon je przetopić i zawiesić na niebosiężnej wieży strasznej, nieustającej ludzkiej męki, pnącej ku niebu mury krwawe. I bić weń długo, bić miarowo, zajadle za te wszystkie trupy, może się wówczas uda to zło odpędzić, Boga ze snu zbudzić. 9
Justyna Adamczewska Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Czarku, niezwykłe słowa. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre te w zestawieniu z: Przebiegłyś w słowach. Tu Wieża Babel - nieprozumienia ludzkie, nigdy się nie dgadają ludzie, taki los. Dzwon ma serce, no to jest ciekawe bardzo. To czrowanie,aż do odczarowania. Dla mnie wiersz łączy ze sobą motywy różne od 'Biblii", poprzez ewolucję, zabobony i powrót do Boga. Z podziwem, kłaniam. Justyna.
ania mila milewska Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Mocne, świetne i treściowo i językowo. Takie lubię 2
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za obecność :)) 1
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Justi! Przepięknie dziękuję za obecność, interpretację, serce. Bardzo. Łapą macham i się kłaniam :)
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. To dla mnie zaszczyt :) 1
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdeczne dzięki! 1
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 @Trójka Trefl, @Maria_M Za obecność, za serca - dzięki :)
Czarek Płatak Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 @Silver Dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Don_Kebabbo Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Nie moja poetyka, ale pomysł dobry - nie tylko że na wiersz. Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Witam - gdzieś mi umknąłeś - teraz cię widzę - jestem za wierszem. Pozd. 1
Nata_Kruk Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Czarku, gdyby tak można, jak w wierszu... te słowa aż cisną się do głowy. Twój, odlany z kul, dzwon, niech bije na wszystkie cztery strony świata. Pięknie to 'zrymowałeś'. Pozdrawiam.
Czarek Płatak Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wizytę. Odpozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Umknęła mnie niemoc. Powaliło mnie jakieś cholerstwo, z którym zmagam się już drugi tydzień... Dzięki za wizytę Walku :)
Czarek Płatak Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie chyba od zawsze mi się cisnęły, a przechodzone choróbsko i dokumenty historyczne bardziej przez brak sił słuchane niż oglądane wycisnęły je ze mnie tym razem. Dziękuję i pozdrawiam zarówno.
Rekomendowane odpowiedzi