evicca Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) Słońce grzeje coraz mocniej By nam swej energii dać Chciałbym bardzo do butelki Słonecznego ciepła wlać Potem zimą kiedy chłody Wylać z flaszki słońca moc I się ciepłem rozkoszować Gdy za oknem mroźna noc Edytowane 25 Listopada 2018 przez evicca Zmiana słowa po uwagach (wyświetl historię edycji) 4
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - pierwszy raz jestem u ciebie więc życzę ci byś fajnie się tu czuła no i słodziutkich wierszy życzę A ap ropo wiersza - spodobał mi jego prostota zgrabnie to brzmi. Więc warto myślę poczekać na kolejne. Radości dużo życzę Edytowane 25 Listopada 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
evicca Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Dziękuję za przemiłe słowa. Również pozdrawiam. Edytowane 25 Listopada 2018 przez evicca Literówka (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Serce poleciało za pomysł :) Aczkolwiek rymy jakieś nie moje. I nie jestem przekonana co do tego "chcenia" ze strony słońca, bo nie ma ono specjalnego wyboru :) Pozdrawiam :)
evicca Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zmieniamy więc "chce" na "by" I dziękuję za uwagi
WarszawiAnka Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Jako zdecydowana przeciwniczka jesieni i zimy - popieram ten pomysł! :) Słońce w butelce na zimowe chłody i ciemne, ponure wieczory - to przednia myśl! :) Pozdrawiam
Deonix_ Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sorry, miałam to wcześniej napisać, ale wypadło mi z pamięci, teraz powracam. To "by" też mi nie pasuje. Sugeruje celowość działania słońca, tymczasem jest to po prostu fakt przyrodniczy. Może tak: "I energię daje nam" ? Albo sama coś wykombinuj. Bo w tej chwili forma mnie nie przekonuje :) Ale być może tylko mnie... Pozdrawiam :)
evicca Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, ale mam rym do słowa dać. Dziękuję za uwagi, pokombinuję coś. Pozdrawiam.
Deonix_ Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rym nie musi mieć identycznej końcówki, współbrzmienie może być oparte na samogłosce (w tym przypadku "a"). Takie rymy są nawet wg mnie ładniejsze :) Ale oczywiście to Twój wiersz, nie będę Ci wciskać swoich widzimisiów na siłę, cieszę się, że chcesz kombinować :) Pozdrawiam :)
evicca Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Owszem, ale ja lubię trzymać się w wierszach reguły, że albo są tylko rymy regularne albo tylko niedokładne. Ale to nic, cos wymyślę. .Pozdrawiam. Edytowane 12 Grudnia 2018 przez evicca (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi