Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Deonix_ Opublikowano 24 Listopada 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) po krwawym końcu płowym balonem księżyc nieśmiało wzniósł się nad pole i w cierpkiej wstędze ametystowej pęczniał ku górze dalej i gorzej czarne gałęzie drzew zimnomartwych kłuły i darły stanem zapalnym w bruzdy i wrzody zdobny na stałe piął się ku górze wędrował dalej i kiedy doszedł na nieba sam szczyt bóle odeszły nastały gwiazdy Edytowane 5 Czerwca 2019 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji) 16
Maria_M Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Bardzo ładna bajka. Tylko się zastanawiam, dlaczego bajka, toż to rzeczywistość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten fragment jest superowy, zapamiętam go. Ale wszystko mi się i tak podoba. Gratuluję wspaniałego opisu. Pozdrawiam :)
beta_b Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Uroczy ten balon w kształcie księżyca ;) bb
Luule Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Deo, to jest super! Nie od razu te wrzody i bruzdy mi się 'objawiły', ale jak już wszystko (chyba) się zobrazowało, to ze smakiem zjadłam Twój wiersz. Oj tak. I powiem Ci, że podoba mi się najbardziej z Twoich ostatnich publikowanych. Zgrabnie, plastycznie, bez przesady, no i inaczej, ciekawie:) 1
Deonix_ Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Mario :) Nie miałam innego pomysłu na tytuł, a elementy fantastyczne przywiodły mi na myśl bajkę :) Bardzo się cieszę, że Ci się tak spodobał :)) Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam również :)
Deonix_ Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie mi miło :)) Dziękuję Betko :) D.
Deonix_ Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Luuluś, nawet nie wiesz, jak szalenie miło zrobiło mi się, gdy przeczytałam Twój komentarz! Dziękuję serdecznie :) Pozdrawiam :))))))))
Deonix_ Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To się bardzo cieszę :) I dziękuję :) D.
Deonix_ Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To super, naprawdę się cieszę :) Bo zawsze w początkowych etapach przelewania poezji na papier mam wrażenie, że nie dość odczuwalnie coś opisuję :) Dziękuję za wizytę :)) D. 1
jan_komułzykant Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już choćby za to dałbym Ci pięć gwiazdek :) Niesamowite zestawienia. Pewnie wszystko już napisano pod wierszem, ja powiem tylko, że mnie zamurowałaś i zabieram do Ula. :) Pozdrawiam 1
Luule Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) nie na mnie jedynej widzę zrobiło wrażenie, więc jak najbardziej zasłużony. wiesz, robota jest Twoja, nasze tylko uznanie:)
8fun Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mi nie pasuje. Gdyby był stary, to rozumiem, ale młody balonem. "i kiedy doszedł na sam szczyt nieba" bądź "i kiedy doszedł na szczyt nieba" Tak to widzę. Poza tym, bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Deonix_ Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janko, dziękuję przeserdecznie, nie spodziewałam się, że aż tak :)) Będę sobie chyba czytać ten komentarz po kilka razy :)) Pozdrawiam ciepło ;)
Deonix_ Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem dlaczego stary Ci pasuje jako balon, a młody nie. Dla mnie tuż po zmierzchu księżyc jest młody i jego wygląd w pełni skojarzył mi się jakoś tak balonowo :) A co do inwersji - może i poprawniej językowo byłoby po Twojemu, ale wtedy albo rym albo rytm utracę. Nie mniej dziękuję za uwagi, zawsze poważnie się nad nimi zastanawiam. Nie zmuszam do kupowania moich umyśleń/upodobań. Miło mi, że reszta się podobała :) Pozdrawiam :)
Deonix_ Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, a ja zwykle jestem na tyle przejęta publikacją wiersza, że mnie to uznanie ciągle zadziwia :)
jan_komułzykant Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to proste, to starych zawsze robi się w balona, pamiętam ze szkoły ;) Aha, a metoda na wnuczka? dobra spadam, bo też pofrunę ;p
Deonix_ Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))))))))))))))))
wjola Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 bardzo piękny i ciekawy :) a tytuł wg mnie też trafny (lubię dwuznaczności) ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi