Danuta Brodziak Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 Ciepły listopadowy pochmurny dzień mlecznym kolorem horyzont spowija z pól plony zebrane, pola zaorane odpoczywają. W sadach drzewa swe suche, czarne konary do góry wznoszą,niebu się żalą. Na pocieszenie pod nimi żółte, poskręcane dywaniki w słońcu złotem się mienią i melodię cichą do snu nucą. Wiatr do taktu przygrywa. Wczesnym popołudniem ciemną, czarną noc mamy. Za kierownicą siedzę , samochody mijając się oślepiają piesi odblasków nie zakładają. Po takiej podróży ciśnieni mi się podnosi. Czy starość mnie dopada. Czy może późna jesień tak na mnie działa. 3
Parasol Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 u mnie jeszcze mnóstwo traktorów na drogach...
Maria_M Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 (edytowane) ciepły dzień listopadem się chmurzy mlecznym horyzontem spowija zaorane pola czarne gałęzie drzew owocowych niebu zanoszą swe żale o rychłej niepogodzie i opadłych liściach wiatrem kołysanych do snu Danuto, teraz szybko się ściemnia, więc jadąc autem, trzeba bardzo uważać nie tylko na pieszych. Bądź ostroźna. Pozdrawiam :) Edytowane 15 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 1
karenka Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 Bardzo obrazowo listopadowy czas nakreśliłaś słowem Danusiu-ostrożności nigdy za wiele:)pozdrawiam
Danuta Brodziak Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 Karenka ja również serdecznie pozdrawiam i przetrwajmy spokojnie ten krótki dzień byleby do wiosny .
Danuta Brodziak Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 Maria dlaczego takie streszczenie Ci wyszło z mojego wiersza ,notka prasowa?,ostrożności nigdy za wiele ,serdecznie pozdrawiam .
Danuta Brodziak Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 Parasol u nas traktory w polu pracę kończą - orki ,przed mrozami zdążą.
Rekomendowane odpowiedzi