Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) W końcu przyszła niepogoda, siąpie wilgoć naokoło, deszcz szeleści, szumi woda, kołysankę nuci polom. Liście pożegnały drzewa, odleciały jak żurawie, tylko jeszcze echo śpiewem goni tropy po murawie. Wśród gałęzi bezustannie tworzą się błękitne plamy, a sterczące krzywe linie wszechobecny tną aksamit. Na iglaki zerkam dumne, wciąż zielone tuż za oknem w szmaragdowych sukniach strojne stoją, patrzą jak świat moknie. Niepogoda w końcu minie, bo nic przecież nie trwa wiecznie, powitamy białą zimę, śnieg zasypie szarą przestrzeń. 03.11.2018r. Edytowane 3 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 4
jan_komułzykant Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to coś, to pewnie jakiś gminny świntuch jest :) Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, a co też lubię poświntuszyć. ;p Kolejny ładny wiersz Mario, przyroda to ma się z Tobą dobrze - (tylko dzisiaj akurat siąpi) i Ty, jak widać, z nią też. Pozdrawiam PS Aha, taka drobna uwaga. Jedli "nagminnie", to wytwarza, w sensie "wciąż wytwarza". Edytowane 3 Listopada 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 1
Iwa-Iwa Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Fajny wiersz a najbardziej spodobało mi się że "deszcz szeleści" super, deszcz zazwyczaj pada a u ciebie szeleści super :) Edytowane 3 Listopada 2018 przez Iwa-Iwa (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To wynik ostatnich gminnych przepychanek ha, ha, ha :) zmieniłam na szybko, nie potrafię ocenić, czy jest lepiej ?
Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Iwo :)
jan_komułzykant Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobre, dobre, ale jako człek z gminu powiem, że tamto było dowcipniejsze, a tu nie za bardzo łapię, w czym rzecz z tym wszem-aksamitem, więc może: wszechobecny tną aksamit? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 @beta_b, @Niewygodna dziękuję, kłaniam się :)
Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 @jan_komułzykant tak właśnie wygląda trzecia zwrotka w realu :)
Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczywiście tną, ładne zdjecia :)
Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to jeszcze jak, przecinają:)) ha, ha, ha, wiedziałeś, że mam to na myśli?
Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 @poczwarka bardzo dziękuję:) I co, zmieniasz nazwę ? Czy się zastanawiasz?
Kobra Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastanawiam na jaką inną :-)
Maria_M Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety, ja Ci nie pomogę, sama coś wybierz, co do Ciebie pasuje. No i tu palnęłam, bo MaksMara logicznie do mnie nie pasowało, ale podobał mi się zapis graficzny, poza tym nigdy nie utożsamiałam się z Maksymalną Marą ha, ha, ha:)) 1
jan_komułzykant Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można powiedzieć - na maxa. Pewnie, że nie wiedziałem, bo skąd by mi się gminny zboczeniec skojarzył ;))
Jemall Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przedczwarka? Nieee
Maria_M Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co, żeby nieee zmieniała?
Maria_M Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewien zboczeniec z Jeleniej Góry nagminnie dmuchał podniebne chmury, dostał zadyszki, bolą go kiszki, na maxa wygryzł w koronach dziury. Edytowane 22 Grudnia 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Nie ma jak to z szarej pluchy zrobić ładny, melodyjny wiersz :))
Rekomendowane odpowiedzi