Dusza Pegaza Opublikowano 9 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 cudzysłowem otwiera rozdział w życiu i chwile przerwane przecinkiem łączy by nie umknęły wśród zasad życiografii niemym krzykiem nadaje dramaturgii i wykrzyknikiem a potem wątpliwości poddaje słuszność wywodów myśl kończy westchnień wielokropkiem i zasypia na wpół rozebrany z sensu istnienia kropki Wiersz został przeniesiony do Forum dla zaawansowanych poetów. MODERATOR
Freney Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Czytało się przyjemnie, nie brakuje liryzmu, a metaforyka literacko-piśmienniczo-etc. nie jest namolna - duże atuty i fajna, trzeźwa obserwacja zamknięte w niedużej historyjce. To jak najbardziej in plus. Jedna, ale dość zasadnicza uwaga: mamy w polszczyźnie ten cudzysłów, a nie to cudzysłowie. Odmienia się to zatem: cudzysłowem otwiera. Wierszowi to nijak nie szkodzi, bo broni się skutecznie, ale pisać też jakoś trzeba :) Ocena pozytywna :)
pan_ktotam Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 dołączam głos do przedmówcy... nic dodać...
pan_ktotam Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 może jednak dodam, że zakończenie wymiata "a potem wątpliwości poddaje słuszność wywodów myśl kończy westchnień wielokropkiem i zasypia na wpół rozebrany z sensu istnienia kropki" yeah.
Dusza Pegaza Opublikowano 10 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Dzięki bardzo za komentarze. No faktycznie aż wstyd mi za tego typu błąd, ale cóż - już się poprawiam. Pozdrawiam wieczorowo.
pan_ktotam Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 tym razem złączył Pan wyrazy - ten błąd to jakieś fatum ;) może on po prostu musi istnieć? heh... /ktotam p.s. 'życiografia' - interesująco-intrygujący wyraz...
Dusza Pegaza Opublikowano 10 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Heh czasami takie fatum może być bardzo interesujące, przykładowo powstanie jakiś ciekawy liryczny neologizm, ale nie tym razem :). Błąd już poprawiłam. Pozdrawiam popołudniowo !!!
Freney Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ja z kolei przepraszam za gderanie o błędach... zboczenia polonisty, ech ;) w każdym razie nie o zawstydzenie szło i nie tylko o ich wskazanie. Wiersz - jak widać z innych komentarzy - broni się zawzięcie ;)
złota lenka Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 nic wiecej tylko + :) Pozdrawiam lenka
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Duszyczko ,napisałaś ten wiersz ciekawą formą i orginalnym pomysłem ,używając życiograficznych ;-) porównań.Czyta się go dobrze i stanowi on po części budującą naszą moralność...Pozdrawiam
Dusza Pegaza Opublikowano 11 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Cieszę się,, że moje moralistyczne zapędy trafiły aż do sekcji dla zaawansowanych :) Chyba mogę być dumna POZDRAWIAM
Ona_Kot Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 ha, no ja jestem przeciwko temu adresowi ;) pozdrawiam
Rintrah Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 jak dla mnie, to juz wiele wierszy o tym bylo i tak napisanych, czasem lepiej, czasem gorzej, niemniej to moja opinia. klaniam sie nisko, vel regards.
Rekomendowane odpowiedzi