Martin-Art Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 *** nie uniosę bólu na moście zwierzeń ciężaru łezzatrzaśniętych drzwi powrotów inną drogą zanim to minie zachwycę się bocianim gniazdem lotem balonu miętową herbatą domem, ale takim ze słomianym dachem zanim to przyjdzie... 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Witam - pierwszy raz cię widzę więc witam serdecznie i życzę dobrych wierszy takich jak ten powyżej - jestem za wierszem od początku aż do końca Bardzo podoba mi się obraz kończący wiersz. Uśmiechem pozdrawiam
Gość Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Piękna, wzruszająca i niosąca powiew nadziei treść. Zauważyłam w niej tylko małe zakłócenie jasności wypowiedzi w środku wiersza w momencie "zanim to minie " ... Odruchowo przeczytałabym tam tylko: "zanim nie zachwycę się" i wtedy zbędne stałoby się też zakończenie "zanim to przyjdzie" i skończyłoby się pięknie na "słomianym dachu". To taka moja spontaniczna subiektywna uwaga. Co o niej myślisz? Pozdrawiam :)
Martin-Art Opublikowano 28 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Duszko...masz rację, nie zauważyłem tego czytając swoją pracę....Dziękuję.
Deonix_ Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Wspaniały wiersz, zachwycił mnie i poruszył. Dziękuję. Pozdrawiam.
WarszawiAnka Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Bardzo ładne obrazowanie, wiersz osobisty, pełen zarówno bolesnych, jak i radosnych doznań. Dla mnie jednak zagadkowy. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi