Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 14 716
dziękuje za wczoraj
dziekuje za dziś były
dość fajne mimo
małej łzy
dziękuje bo wiem że
jutro nieznane może
trudne być jak gór
wysokich mgły
dziękuje choć czuje
mały niedosyt bo
powinny być
wstępem do gry
gry która maluje
barwą kolejne dni
rodzi uśmiech
zna zapach róż
dziękuje mimo to
że już przeminęło
to co moją chwilą
życia się zwie
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Kwiatuszek · Opublikowano
@Piotr Samborski Tak dokładnie, dzisiejszy świat pozbawia nas ciszy. Chyba po to żebyśmy nie słyszeli samych siebie. Pozdrawiam! -
@Natuskaa Jak fajnie można opisać ciasto:-) Bardzo wielu ludzi nie lubi rodzynek, ciekawe dlaczego? Pozdrawiam! -
@Leszczym Dokładnie, tak nas strugają coraz skuteczniej. Fajny tekst, pozdrawiam! -
Przez annzau · Opublikowano
Przekręcam kluczyk, wchodzę do środka. Zrzucam z siebie odzienie... Odkładam codzienność, jak zbędny balast i zapominam...Nic nie wiem. Zostawiam szpilki, zsuwam rajstopy. Spoglądam w lustro na siebie. Spoglądam w lustro, oblicze odbite, ale czy w nim jestem ja? Czy tylko mój fragment? Inna formuła - nowa przejrzysta mgła? Obrót na pięcie, tapeta za mną, nad wanną się już napinam. Odkręcam kurek i leję wrzątek, który mnie później wygina. Zanurzam w wodzie, zmywam makijaż, ale już nie wypływam... Zanurzam się głębiej, w ciszy i mgle, zmywam wszystko, co na powierzchni; makijaż, rolę, maski, i mnie. -
Przez yfgfd123 · Opublikowano
chciałbym wrócić na ziemię przysypiać na glebie snem ranionego ptaka chciałbym by mogła opisać mnie szata i wyższość nad sobą wyczuwać na niebie chciałbym żyć w Lanckoronie złożyć głowę na łonie myśleć o smalcu i chlebie a w spokojne myśli i w złożone zwoje mógłbym włożyć tam ciebie między pieski i kotki rachunki, ulotki między niedzielne kazania może i utopia to głupia i tania pierwsze obrazki nierozłożone lotki
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne