Klarowna S. Opublikowano 9 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Lilie wpięte w sferę świętości otwierają się na świetliste gwiazdy rozbłysłe w Twoich oczach… Piersi marmurem prężą się wznosząc ponad noc zamkniętą… Westchnij do wnętrza ciepłym powietrzem… Rozkwitnę…Wiersz przeniesiony do działu Poezja - Forum dla początkujących poetów.MODERATOR
Roman Bezet Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 gwiazdy rozbłysłe w Twoich oczach… Jestem zauroczony i nie wiem kiedy mi przejdzie, bo przy okazji mnie powaliło. pzdr. b
pan_ktotam Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 "na świetliste gwiazdy rozbłysłe w Twoich oczach..." świetliste-rozbłysłe - rym, który mnie zdenerwował a poza tym 'w Twoich oczach...' - może chociaż spróbować inaczej to ująć? sam nie wiem, ale szkoda mi pierwszej zwrotki, bo ten fragment ją psuje. dalej: drugą zwrotkę przeczytałem bez głębszego zastanowienia. mało w niej czegoś co przyciąga wzrok. po prostu nie porusza... 'westchnij do wnętrza ciepłym powietrzem' - trochę ratuje, ale zaznaczam bez zachwytów... i ostatni wyraz: za bardzo narzuca interpretację moim zdaniem. mogło być bardziej zagadkowo i Autorka pozostawić mogła czytelnika z 'urwanym w połowie tekstem'. jednak skończyło się jednoznacznie, szkoda... ogólnie: zapowiadało się ciekawie a skończyło się średnio. nie powiem na pewno, że wiersz zły, bo nie podoba mi się - to nie tak... moim zdaniem Autorka mogłaby popracować, co zauroczyłoby czytelników efektem, ale w chwili obecnej jest przeciętnie... zaznaczam raz jeszcze: to tylko moje zdanie na temat utworu. /pan ktotam
Mirosław_Serocki Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciebie też?
Tommy Jantarek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Mało Was mężczyźni powala, ja utkwiłem wzrok w tych marmurowych piersiach, jak ta peelka musi cierpieć z powodu ich wagi. Pamela silikonowych nie zdzierżyła.
pan_ktotam Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. doprawdy uroczy komentarz ;) - może zrobimy z tego wiersz? - co Pan na to? bo mężczyzn powala lecz on wzrok utkwił w tych piersiach marmurowych co dzierży w dłoniach Pamela przepiękna zapamiętał /ktotam
Tommy Jantarek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Bardziej do rzeczy ten Pański wiersz niż ten o którym mówimy :D:D:D
pan_ktotam Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 w sumie to siłą rzeczy jest Pan współ-autorem - zatem zachwyty dzielimy na pół ;) pozdr. /ktotam
Mirosław_Serocki Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 "bo mężczyzn powala lecz on wzrok utkwił w tych piersiach marmurowych co dzierży w dłoniach Pamela przepiękna kamieniołomy strzegomskie zapamiętał" Może tak? Dopisujmy... :)
pan_ktotam Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 taaak! tego mi brakowało witam Pana wśród autorów tego genialnego 'wiersza pod wierszem'
Tommy Jantarek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 "bo mężczyzn powala on wzrok utkwił w tych piersiach marmurowych co dzierży w dłoniach Pamela przepiękna kamieniołomy strzegomskie w mięśniach krzepkich zapamiętał" Mała poprawka i dopisek:)
Mirosław_Serocki Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 "bo mężczyzn powala on wzrok utkwił w tych piersiach marmurowych co dzierży w dłoniach Pamela przepiękna kamieniołomy strzegomskie w mięśniach krzepkich w przyrodzeniu skałami zmiażdżonym zapamiętał"
Tommy Jantarek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 "bo mężczyzn powala on wzrok utkwił w tych piersiach marmurowych co dzierży w dłoniach Pamela przepiękna kamieniołomy strzegomskie w mięśniach krzepkich w przyrodzeniu skałami zmiażdżonym zapamiętał tenorem na chwalbę chirurgii zaśpiewał"
Ona_Kot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 "bo mężczyzn powaliło marmurowym biustem na/tchnień jedno lub dwa (plus silikon bo odlata)" przepraszam panowie uśmiałam się serdecznie pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 "bo mężczyzn powala on wzrok utkwił w tych piersiach marmurowych co dzierży w dłoniach Pamela przepiękna kamieniołomy strzegomskie w mięśniach krzepkich w przyrodzeniu skałami zmiażdżonym zapamiętał tenorem na chwalbę chirurgii zaśpiewał aż lilie zwiędły"
Tommy Jantarek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 "bo mężczyzn powala on wzrok utkwił w tych piersiach marmurowych co dzierży w dłoniach Pamela przepiękna kamieniołomy strzegomskie w mięśniach krzepkich w przyrodzeniu skałami zmiażdżonym zapamiętał tenorem na chwalbę chirurgii zaśpiewał aż lilie zwiędły marmur na klacie Liliannie pozostał"
Ona_Kot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 "na klatce marmur pod klatką marmur tylko lilie taaaaaaakie białe"
Rekomendowane odpowiedzi