Joachim Burbank Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 czasem coś kończy się już czas by pogodzić się z tym nie możesz tak żyć o nie nie możesz żyć marzeniami nie możesz żyć złudzeniami nie możesz żyć sam zasłuchany w rytm serca rozrywanego wichrem nawałnicą uniesień zejdź na ziemię i ocknij się obudź się wreszcie tak mówią wciąż nie możesz przecież tak żyć nie uda się tak przez życie przejść 2
AnDante Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 No to Ciesz się z tego, skoro ktoś Cię poucza, to widocznie komuś na Tobie zależy, a to ważne tak w trudnych jak i miłych życia chwilach, AD
Joachim Burbank Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki...
Gość Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Twój wiersz uświadamia mi, że nasze złudzenia i marzenia jakby służyły "ucieczce" od prawdy, a ponieważ nie da się od niej w rzeczywistości uciec - opuszczamy "na niby" tę rzeczywistość (i życie w niej) - do stworzonego przez siebie świata iluzji, wierząc "na niby" w jego istnienie i żyjąc w nim "na niby"... Myślę, że powstałe przez to osamotnienie i cierpienie jest tym "kimś" w nas, kto nas poucza, aby wrócić na ziemię, do życia. Lekko, przejrzyście i melodyjnie napisany wiersz i może dlatego otwiera na przyjęcie tej trudnej treści. Pozdrawiam :)
Joachim Burbank Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za tę interpretację :) Coś w tym może być...
WarszawiAnka Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Dla mnie wiersz ten brzmi jak tekst piosenki - aż się prosi o jakąś melodię... Pozdrawiam
Rafał Hille Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Ciagle ktos mnie poucza z różnych ambon i z roznych stron - Lady Pank :-)
Joachim Burbank Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli masz jakieś propozycje, chętnie posłucham:)
Joachim Burbank Opublikowano 24 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie tak - vademecum skauta:)
WarszawiAnka Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż, konkretnej propozycji nie mam, nawet do własnych tekstów muzykę układam tylko okazjonalnie. Jednak warto by się zastanowić...:) Pozdrawiam P.S. "Vademecum skauta" znam, ale mi się nie skojarzyło... :)
Joachim Burbank Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może kiedyś coś zabrzmi...:) Dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Joachim Burbank Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 @pomaranczowy.kot bardzo dziękuję za czytanie:))
Rekomendowane odpowiedzi