Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Maria_M Opublikowano 15 Września 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Gdy noc nadchodzi, zamykam oczy i słucham podszeptów księżyca, z dala od lamp i ulic tłocznych, od blichtru miasta i wycia. Cisza w dolinie pochłania głębię czarnej czeluści prześwitów, gdzieniegdzie błyśnie przez ucho igielne jarzącą kaskadą świetlików. Drzewa na wzgórzach wiatr uwięziły, w zielone liście ubrały, zastygły strachem zszarzałej czerni, czekają do świtu bramy. Niebo barwami akwamarynu zatapia domy, podwórza przez okiennice szczeliną zerka, spokój w mych oczach zanurza. 15.09.2018r. Edytowane 25 Września 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 12
Deonix_ Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "z dala" chyba miało być ;) tu osobiście "horyzontu" zastąpiłabym słowem "styku", celem zachowania rytmu, ale to moje gderanie ;) Ładny pejzażyk, spodobałsie :) Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że "Gdy noc nadchodzi, otwierasz oczy", bo inaczej nie zobaczyłbyś tyle jej żywego piękna, które w dalszej części opisujesz i niebo nie mogłoby "zanurzyć spokoju" w twoich oczach na jego końcu. :) Pozdrawiam :)
Maria_M Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak naprawdę zamykam oczy, często tak robię zanim zasnę, ale i tak wszystko widzę. Wtedy przychodzą mi ładne opsy do głowy, ale juź nie chce mi się wstawać, zapisywać i do rana większości nie pamiętam. Bardzo dziękuję :))
Maria_M Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Juź poprawiłam. Zaraz się przyjrzę, zapewne masz rację. Pięknię dziękuję, pozdrawiam :)) Edytowane 15 Września 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 @Silver bardzo Ci dziękuję :)) 1
Maria_M Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 @Niewygodna pięknie dziękuję za wizytę :)
Anastazja Sokołowska Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Tak pięknie malujesz słowami, że aż się rozmarzyłam :) Bardzo lubię takie obrazowanie w utworach. Pozdrawiam :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Spokojny, pogodny, wycisza i ułatwia zasypianie. :) Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie mamy podobne upodobania. Bardzo dziękuję za miłe słowa :))
Maria_M Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo Ci Anno dziękuję :)) Cieszę się, że się spodobał. 1
8fun Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na ulicach tłocznych zazwyczaj jest gwarno, wycie to też hałas. Jak dla mnie trochę zamaślone. z dala od ruchliwych ulic,hałasu miast Bardzo ładnie napisane Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Jest księżyc, jest wieś i cisza. Jestem ja i lubię ;)
Maria_M Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za czytanie i uwagę do pierwszej zwrotki. Zmieniłam, zobacz czy jest lepiej? Cieszę się, że Ci się spodobała wieś nocą. Pozdrawiam :)
Maria_M Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I o to chodzi. Dziękuję pięknie.:))
Maria_M Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za pozytywny odbiór. Tym bardziej mi miło, że przyszedł Ci na myśl Lenartowicz i Mickiewicz. Pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Na pięć gwiazdek, pozdrawiam :) 1
Maria_M Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach, jak się cieszę z Twojej opinii. Bardzo dziękuję :) pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 @8fun pięknie dziękuję :)
Maria_M Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 @madamegloriose miło, że zajrzałaś, dziękuję :))
Rekomendowane odpowiedzi