beta_b Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) jak niewiele trzeba parę kropel z nieba przyroda odżywa daj i dla mnie panie kroplę na śniadanie pomyślnego żniwa Edytowane 11 Września 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 6
Maria_M Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomyślnego żniwa :)
beta_b Opublikowano 10 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprawione Maryś. Dobre. Tylko tytuł teraz trochę odstaje. bb
Maria_M Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że dobry. A nawet bardzo. Bo udane żniwa to pragnienie wielu rolników, a pomyślne życie, to teź udane żniwo :)
8fun Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jaka przyroda, martwa?
beta_b Opublikowano 10 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 8fun - sucho w lesie było, zmoczylo ledwie mech, nawet nie ściółkę; a kurki żółtogłówki wybuchły z tej zieleniny, soczyste, jędrne. One mogą to i ja bym chciała. Stąd modlitwa. bb
8fun Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...miałaś na myśli "przyrodę ożywioną" (Biocenozę). Czyli, przyroda ożywiona ożywa. zamieniłbym "ożywa " na "odżywa". Edytowane 10 Września 2018 przez 8fun (wyświetl historię edycji) 1
jan_komułzykant Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Czasem samo podpatrywanie przyrody przynosi nieoczekiwanie pozytywne odczucia, pobudzając chęć do aktywności. Bywają też tacy ludzie, którzy w podobny sposób potrafią przywrócić sens naszym działaniom, naładowując nam baterie. Niemniej wszystko to jest głównie w naszych rękach, tak myślę i powodzenia pl-ce w żniwach życzę. :) Pozdrawiam 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Poprzednia wersja bardziej mi się podobała
WarszawiAnka Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Krótko i zgrabniutko! :) Bardzo mi się podoba. :) Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znienione, dzięki. Tak, Janku, mam kontakt z przyrodą, może większy niż z ludźmi. Dzięki sąsiadko. Marcinie - nie mam zdania. Dość szybko (po napisaniu) tracę swoim tekstem zainteresowanie. Spora przywara. Wszystkim się kłaniam, za czas i uwagę. bb 1
Maria_M Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beatko, jest pięknie. Krótko ale wymownie, głęboko :)
egzegeta Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Beatko taką Ciebie lubię - krótko, z sensem i miłośnie:) Ta miniatura daje możliwości do kolejnych odsłon; oto parafraza na odwyrtkę: jak niewiele trzeba parę kropel z nieba dla pomyślnych żniw daj i dla mnie panie kilka kropel przed śniadaniem przyroda odżyje Pozdrawiam :)
beta_b Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak miło Wiktorze, że ścianki przestawiasz, zmienia się i perspektywa. Ściskam ciepło, bb
Jemall Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Językiem żniwa: dojrzałe, dobrze ścięte, zgrabne.
beta_b Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Jemall za czas mi poświęcony. Stało się, spadła kropla z nieba. Tak wilgotna i ciężka, że nie wiem czy uniosę. Może wierszyk napiszę - uważaj o co prosisz, bo może być dane. ;) bb 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życie bywa przewrotne dało ci morze gdy chciałaś krople i nie przestając się zgrywać szepnęło Czas nauczyć się pływać Edytowane 12 Września 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 2
Rekomendowane odpowiedzi