Ten utwór został doceniony przez użytkowników. WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zakochałam się internetowo, zakochałam się multimedialnie... Zakochałam się – daję słowo - wirtualnie i nierealnie... Zakochałam się komputerowo, już od pierwszego kliknięcia myszy; i za słowem wysyłam słowo cichym szeptem szarych klawiszy... Zabłąkana gdzieś w cyberprzestrzeni, na rozstajach dróg światłowodowych, wpadłam w sieć twej magii odcieni, do galerii snów kolorowych... Choć impulsy płynęły gdzieś obok, dla mnie czas, który naprzód wciąż kroczy stanął nagle, gdzieś poza tobą i więziły mnie twoje oczy... 13
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Internetowa dziewczyna jest tania w 'utrzymaniu' cokolwiek to znaczy :P.
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Ciekawa interpretacja...
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Moja znajoma, dostawała codziennie kwiatki, czekoladki, co rusz inny pierścionek, tyle, że na zdjęciu. Nigdy się nie spotkali. Wydrukowała sobie jego zdjęcie (niby jego) i tyle. 1
Annie Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Fajne. Podobasię :) Ostatnia strofa trochę się "potyka" w czytaniu. Pozdr 1
Gość Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Brzmi jak miłosna, falująca melodia... Myślę, że właśnie ten "czar słowa" potrafi też trafić głęboko do serca i duszy i spowodować ich odpowiedź - do wrażliwych na to serca i duszy, a Ty, mam wrażenie, takie masz. :) Odkrywam, że słowa potrafią rozwinąć bardzo dużą, realną moc. To cudowna materia. Pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 " Zakochałam się w czwartek niechcący –nie zdążyłam zawołać pomocy.Gdyby zdążyć, to ktośmoże podałby cośi dopomógł dziewczynie tonącej." J. Przybora a tutaj współcześnie - internetowo - można by ciut dopracować ale to szczegóły Pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz rozumiem, Alicjo, w Twoim komentarzu brzmi ostrzeżenie. Jest to jak najbardziej uzasadnione. Ale nie ma obaw.:) Ten wiersz powstał dawno temu, gdy dopiero "zwiedzałam" Internet... Ale rzeczywiście, może obecnie brzmieć zbyt sielankowo... Dzięki za tę uwagę. P.S. Mam nadzieję, że znajoma nie ucierpiała?
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam :)
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To takie zauroczenie, zachłyśnięcie się...:) Dziękuję za Twoje ciepłe słowa. A że słowo ma wielką moc - to prawda.... Ale jest też obosieczne...
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci za ten cytat - nie znałam go. Tak, to właśnie ten klimat. :) Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Już po pierwszej zwrotce wcisnęłam serce, fajnie z humorem. Ostatnią zwrotkę pasowałoby dopieścić. Ale to takie tam...... jak chcesz :)) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Witam - och te nasze miłości - jakie by nie były są piękne - dobry wiersz taki inny od innych. Pozd. 1
Maria_M Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dodałam ciut od siebie. Nie sugeruję żebyś zmieniła, tylko zobacz :) Edytowane 6 Września 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 2
Gaźnik Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam nadzieję, że nie ja byłem tym darczyńcą. Ponieważ znam dokładnie taką samą sytuację, ale z odwrotnej strony. Dzięki temu wiersz Pani WarszawiAnki bardzo ciepło odczytałem. Tak jak piszę Pan Waldemar strzały amora nie potrafią trafić z najmniej spodziewanego miejsca. A nawet ta "wirtualna" miłość potrafi być niezwykle piękna i realna. Pozdrawiam :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda, zgadzam się. Jest największym poetycko - literackim natchnieniem, bez względu na to, czy jest szczęśliwa, czy nie. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Można i internetowo , prostsze są pożegnania. W realu bywa trudniej pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, bardzo mi miło! :) Tak, to pogodny, lekki wiersz,.
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za skomentowanie. Ostatnio atmosfera była bardzo refleksyjna, więc dodałam coś beztroskiego. :)
sawa.potiliok Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Droga warszawianko, konstrukcja Twojego utworu jest według mnie bardzo ciekawa, ale szczerze przyznać muszę, że sam temat do mnie nie trafia. Brzmi jakoś lekko i wręcz surrealistycznie - przynajmniej dla mnie. Nie wyobrażam sobie tak intensywnch odczuć za pośrednictwem internetu i komputera, jakoś mi to po prostu się nie zgrywa. Ale od strony języka i stylu - chapeau bas. Bardzo przyjemna rytmika, wiersz jest płynny i melodyjny. 1
Rekomendowane odpowiedzi