Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) na śmierć nie pamiętam gdzie byłem z kim wódę piłem i u kogo komu drzwi obrzygałem na śmierć nie pamiętam ulany byłem więc nie pytajcie gdzie co o której ja naprawdę nic nie wiem a teraz proszę dajcie spokój muszę sił nabrać by znowu wieczorem być sobą Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje że zajrzałeś - ja nie pijący - pijany nie bywam - to jest wiersz o zawodowym pijaku...których tak wiele w około. Pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam ponownie - a to mnie zaskoczyłeś - znaczy się że coś zemną nie tak jest - chyba że znowu źle rozumuje. Pozd. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uśmiechem odpowiadam - dzięki że byleś. Pozd.
Luule Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Też się czasem zastanawiam jak to jest z tym 'być sobą' w ujęciu spożywania alkoholu. W Twoim wierszu jest akurat hardcorowa sytuacja, gdy dochodzi do notorycznego urywania filmu, zaniku świadomości, czynów nie wiadomo jakich - wyłącznie negatywnych obrazów. Ale to ostatnie 'być sobą' jest takim jakby wołaniem o pomoc, opisywany osobnik dopiero po alkoholu - złudnie? - czuje swobodę i wolność - siebie. Opis jest negatywny, a ostatni wers , sama nie wiem, czy jest Twoją próbą zrozumienia czy raczej podszyty ironią. Ale jest taki moment, ujmę 'optymalny', gdy wychodzi z nas radość, której czasem brak na trzeźwo, wypływają refleksje, na które brak weny lub czasu 'na sucho'. Szczęśliwe, pomysłowe dziecko i refleksyjny dorosły. Czy to tylko iluzja? Fajnie by było mieć to wszystko na trzeźwo, no ale.. Pozdrawiam 1
Marlett Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Waldku, Jeśli ktoś nie pije alkoholu i odmawia jest uważany za dziwadło, a wręcz podejrzany pomimo, że mocne napoje przynoszą wiele niedobrego. PozdrawiaM. 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie - miło że zajrzałaś - wiem że to trudny wiersz ale ile w nim prawdziwości... Piszesz że fajnie by było mieć to wszystko na trzeźwo - ja nie widzę w tym problemu - alkohole są dla ludzi - trzeba się tylko kontrolować - akurat w wierszu tego nie ma bo jest jak już wspomniałem ten ktoś zawodowcem w piciu a szkoda. Jeszcze raz dziękuje za tak obszerny komentarz. Życzę udanego dnia udekorowanego uśmiechem
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - no niestety ale tak jest - nawet w rodzinie się czasem dziwią zwłaszcza na weselach że nie pije - browarka czemu nie . Wszystko moja droga jest dla ludzi ale trzeba to kontrolować i już a nie bedzie tak jak w wierszu. Dzięki za czytanie. Radości ci życzę na cały dzień Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 świetny, samo życie i czuję jak mi się cofa. Pozdrawiam / z zawodu jestem technologiem gorzelnictwa/
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie - dziękuje za obecność pod wierszem - zawsze jesteś miło widziany Wojciechu. A wiersz no cóż samo życie choć trudne. Ciekawy twój zawód - trzeba mieć silną wolę to fakt. Udanego dnia życzę Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Alkohol jest jak substancja przemieniającą Jeckyll'a w Hide'a. Im jej więcej tym miej pierwszego w drugim,a jeśli nadużywa się jej nagminnie Jeckyll coraz częściej wypiera Hide'a nawet w chwilach bez owej substancji.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Cezary i dziękuje za to że zajrzałeś do tego trudnego wiersza - jeszcze raz dziękuje. Samych miłych chwil życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - nie wiem czemu i co cię złości - coś tam zmieniłem takie moje prawo - dziwie się że tak ci zależy na podziękowaniu no a jeżeli tak ci na tym zależy to dziękuje i na tym zakończę - tylko proszę nie szukaj sensacji pod moimi wierszami Nie na tym ma nasza tu obecność polega. Pozd. Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Osobiście nie mam nic do alkoholu, ma swoje zalety. Ale źle jest wtedy, gdy człowiek po jego spożyciu się degeneruje, zatraca własną osobowość i godność, staje się innym człowiekiem. Smutne jest także to, że niektórzy ludzie nie potrafią się dobrze bawić albo otwarcie rozmawiać bez wyskokowych napojów, bez nich tracą pewność siebie. Dobry wiersz. Pozdrawiam serdecznie :)
jan_komułzykant Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Jak widać (na załączonym obrazku) alkohol, to zło jest., którego w sobie nie widzimy w ogóle ;) miałem kiedyś sąsiada ten był sobą niezmiennie wycieraczce mej składał wyraz uczuć codziennie to zarzygał ją z bratem to się na niej rozkładał lecz gdy zelżył jak szmatę to jak mnie cios by zadał zdjąłem przeto by zgnoić już patafian jej nie mógł co wyleżał odstoi!!! już nie przyszedł - no czemu? :) Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje za poświęcenie czasu na analizę tej choroby - a alkohol mocny był jest i będzie czy to nam się podoba czy nie - ja osobiście nic do niego nie mam - ale małe ale w tym siedzi. Jeszcze raz dziękuje Deonix. Udanego wieczoru życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - no tak - u innych widzimy u siebie nie...dziękuje za wierszyk i że czytałeś. Pozd. bezalkoholowo
Rekomendowane odpowiedzi