Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) urodziłem się bez sprzeciwu w roku późnej jesieni krzyżowaniu gwiazd z odległym jutrem ścigałem się z czasem chodziłem nawet głównym nurtem byłem pierwowzorem tułacza rozbitkiem samotnej wyspy odchodziłem wracałem z nadzieją miałem swoje winy drobne sekrety rok za rokiem wydeptywałem ścieżki pamietania nie wychodziłem poza słowa Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Wojciech Bieluń -Targosz (wyświetl historię edycji) 1
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Witam , masz rację. Czekałem tylko na pierwszy komentarz skłaniający do usunięcia. Pozdrawiam i dziękuję.
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Najbardziej podobają mi się pierwszy i ostatni wers i w nich odczytuję przesłanie twojego wiersza... To, co jest pomiędzy nimi, to jakby tylko "objętość opisywanego życia", a nie jego treść, czy "charakter". Właściwie odnajduję w tym wierszu wyznanie pewnego uwięzienia życia, bo było "bez sprzeciwu" i "bez wychodzenia poza słowa". Przeczytałam z zainteresowaniem z przyjemnością przemyślałam. :) Pozdrawiam.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 w tej jak piszesz ,,objętości opisanego życia" są szczegóły konkretnego życiorysu. tak mi się wydaje. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Tak, ale te konkretne szczegóły nie połączone w jedną formę czy "historię" są tylko luźnym wypełnieniem... To miałam na myśli. Życiorys jest dla mnie czymś więcej niż tym wypełnieniem - jest zarysem większej prawdy, którą znalazła w tym życiu swój wyraz.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 tak, prawda jest wypełnieniem czyjegoś bytu.
Deonix_ Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Podoba mi się ten wiersz, odczuwam go jako opis życia poety. Nie wiem, jak było wcześniej, ale podoba mi się w całości, tak jak czytam. Jeszcze tylko to pokażę: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tyle z mojej strony. Szczere i ciepłe pozdrowienia. 1
Maria_M Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Wszystko mi się podoba, oprócz ostatniego wersu nie wychodziłem poza słowa, Odczytuję, że podmiot liryczny, dużo mówił, ale wszystko pozostało na etapie wypowiadanych słów, a gdzie działanie, realizowanie życia ?
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Dziękuję za komentarz. Przemyślę to ostatnie zdanie.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi