Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 wydaje mi się że stoję pod parasolem złotego obłoku że mogę sięgnąć po złoty pył teraz za miesiąc przed końcem zawieszony w symbolice zegara nie jestem pewny czy nie jest natręctwem wobec innych odkrywanie co było utajnione na początku miesiąc temu wczoraj spojrzenie sobie w twarz zawsze wymaga przestrzeni Bończa sierpień 2018 1
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 To, o czym według mnie piszesz, to dar, który masz.., a każdy dar jakby zobowiązuje, bo jest wezwaniem do użycia go, oczekuje tego i nie daje spokoju... Jednak najczęściej chyba musimy się jeszcze nauczyć go właściwe i z umiarem używać - dla dobra świata oraz ludzi i do tego czasu jesteśmy w rozterkach. Piękny wiersz, który nie narzuca zawartej w nim prawdy, a pozwala czytającemu ją też samemu odsłaniać. Odrobinkę przeszkadza mi abstrakcyjne słowo "symbolika" i wolałabym jakieś inne, bardziej obrazowe w to miejsce, ale może się mylę. Pozdrawiam :)
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 dziękuję za słowa, są jak miód na serce.
Rekomendowane odpowiedzi