Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bardzo cenny i na czasie dla mnie wiersz. Nieco momentami zbyt naturalistyczny, ale tylko w zestawieniu z moim usposobieniem.Dotykasz w nim (w wierszu) prawdy dość przewrotnej. W młodości nie potrafimy oddać zachwytu słowami, ale czujemy we wnętrzu wyraźnie, pięknie do bólu, przeszywająco... W dojrzałym wieku potrafimy wyraźnie, pięknie do bólu, przeszywająco oddać zachwyt słowami, ale nie potrafimy już tego tak wyraźnie poczuć. Rodzą się we mnie pytania. Tak już będzie? Czy może jeszcze uda się tak poczuć jakby się chciało? A może jeszcze pójść dalej, połączyć dwa stany razem? Co z tym wszystkim zrobić? To wyjątkowa wartość Twojego wiersza, tym bardziej, że zwyczajna prosta wiośniana :) Wielkanoc przed nami. Zdrowym i Radosnych Świąt!
    • @mariusz ziółkowski nie mogę:) nie jadam :) raz do roku tylko :)
    • Łąko kwietna, umajona, Jesteś dla mnie niczym żona. Nie potrafię żyć bez ciebie, Gdy cię widzę jestem w niebie. Twe kolory i zapachy Są niczym królewskie szaty. Czy coś może piękniejszego Widział ktoś za życia swego. Gdy cię dotknę bosą stopą, Jesteś dla mnie niczym złoto. Swą miękkością trawy kuszą, Władzę masz nad moją duszą. Kiedy legniesz w sianokosy kłujesz stopy niczym osty, Lecz złość twoja szybko mija, Stajesz się znów stopom miła. Gdy poczuję zapach siana, Znów ma dusza opętana, Znów jest błogo, jeszcze słońce, Można usnąć w jakiejś kopce. Kiedy odejść przyjdzie czas, Czy rozdzielą wtedy nas? Chciałbym spocząć w twoim łonie, Ty całego mnie pochłoniesz. Nie pod płytą więc kamienną, Lecz na łące chciałbym legnąć. I będziemy już jednością, Ty kwiecista, ja .....marnością. O Ty, ...który patrzysz z góry, Pozwól (proszę), wrócić ... do natury.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

" Miejże litość nad kobietą, Ona walczy z menopauzą." nie wiedziałam i przepraszam Balzak wiek określa słabo.   a Andreas ma dar boży limerykiem coś podpowie człowiek z samej Częstochowy rymy mu szaleją w głowie   :)))
    • @Domysły Monika Robię dokładnie tak samo, a z tymi kłopotami też masz rację. Pozdrawiam  @violetta Spróbuj naleśnikowych spojrzeń - pycha. Pozdrawiam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...