Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) gdy odejdę co się stanie z moimi marzeniami czy przepadną jak kamień w głębokiej wodzie czy gdy odejdę to ktoś namaluje moje sny w których jak w bajce nie ma miejsca na łzy a może ja nie odejdę będę wciąż marzył kolorowo śnił - bo śmierć się mnie boi zwłaszcza mych marzeń i snów bo w nich nie ma miejsca dla tych którzy czynią samo zło Edytowane 16 Lipca 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 4
Deonix_ Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 Refleksyjny, nostalgiczny wiersz. Chyba każdy z nas miał w swoim życiu moment, w którym marzył o nieśmiertelności i zadawał sobie pytania podobne do tych, jakie padają w wierszu. Mnie też to ciągle zastanawia. Też czasem odzywa się we mnie idealistyczny pierwiastek. Człowiek całe życie łudzi się, że kiedyś będzie szczęśliwy i zostawi coś po sobie, a umiera nie osiągnąwszy tego. Jedynie: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "same" zmieniłabym na "samo"; Ale to taki drobiazg. I tak wiersz jest dobrze napisany. Pozdrawiam serdecznie. D.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie - miło że zajrzałaś - tak to jest w życiu raz wesoło raz smutno. Udanego wieczoru zyczę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - twoja racja z tym - samo - już poprawiłem - dziękuje bardzo za kolejne czytanie mych prób. Uśmiechu życzę i kolorowych snów
AnDante Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Czy coś po mnie zostanie? To pytanie ostatnio jest dość u mnie aktualne, ale wrodzony optymizm każe mi wierzyć, że kiedyś kto odkurzając stare szpargały trafi na któryś mój wierszyk i uśmiechnie się. Waldemarze, jak zwykle u Ciebie wiersz obok którego nie można przejść bez chwili zastanowienia się. Pozdrawiam serdecznie AD
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - miło cię widzieć - dziękuje za miły komentarz - też bym chciał by następni coś o mnie odnaleźli.- jakiś mały ale ślad. Pozd,
Gość Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Melancholijny i niepokojący. Ale mimo to, myślę że samo przesłanie ma pozytywny wydźwięk. Jestem na tak, chociaż, to trochę nikoforowa poezja
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - miło że czytałeś - dziękuję za to i za komentarz. Pozd.
Rekomendowane odpowiedzi