Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest pierwsza nad ranem
a ja nie palę już o tej porze
za dnia wolę czytać
to mi pozostało

z nostalgią gładzę księżyc
odbijający się w szybie
kiedyś niebo spadało
dzisiaj kołysze się łagodnie

i to wszystko jest cudem
ale moje serce się rwie
rozrywa klatkę piersiową
na myśl o ogniu

gdzieś tam pozostałam
i pozostaję codziennie
i rodzę się na nowo
z nowym dniem mnie więcej

vanitas vanitatum
jest mnie coraz mniej
intensywność mi na imię
wyszepczę kiedyś też

Opublikowano

Dwie pierwsze zwrotki - bajeczne,

później już nie tak malowniczo, ale dobrze oddajesz w nich rozchwianie emocjonalne Peelki.

Za to ostatni wers mi nie pasuje, obniża temperaturę dobrego tekstu, nie tak,

jak bym tego oczekiwała. Wyłączając ten jeden wers - wiersz podoba mi się nadzwyczaj :)))))

Pozdrawiam :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Jasiński Iran jest kolebką najstarszej kultury i pomagał Polakom po wojnie. Ale jest też poza globalnym system bankowym switch. 
    • @violetta                                                  Bogaci                   są ze swojej natury niewolnikami i między sobą prowadzą intrygi, morderstwa i wojny, otóż to:                                                   Celem              Izraela nie jest obalenie Republiki Islamskiej - słowa izraelskiego premiera Benjamina Netanjahu o wyzwalaniu Irańczyków spod ucisku islamistycznego reżimu to tylko element walki psychologicznej obliczonej na dalsze - wewnętrzne - osłabianie reżimu irańskiego i inspirowanie grup opozycyjnych do aktów dywersji i dzięki temu Izrael wykorzystuje niektóre z tych grup w swoich działaniach wywiadowczych - celem jest przede wszystkim zniszczenie, jakimkolwiek kosztem - nawet katastrofalnego skażenia radioaktywnego - irańskiego programu nuklearnego i do tego potrzebuje jednak Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej, które wcale nie są chętne do takiego zaangażowania, a prezydent Donald Trump naciska na Republikę Iranu, de facto: Persję - by nie odchodziła od stołu negocjacyjnego.   Źródło: Defence24              I właśnie o to chodzi: tylko trzy kraje nigdy nie uznały Trzech Rozbiorów Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej - Turcja, Szwajcaria i Persja, natomiast: Trzecia Rzeczpospolita Polska - stając po stronie Izraela - popełnia dyplomatyczne samobójstwo, zresztą: taka była Święta Wola Narodu Polskiego - sam wybrał takich przedstawicieli - niewolników...   Pułkownik Łukasz Jasiński 
    • @Jacek_Suchowicz Bardzo mi się podoba jak przychodzisz z nową perspektywą i rzucasz promieniami:) pozdrowienia.
    • @Gosława Sielsko - przednie.  Pozdrawiam. 
    • @Łukasz Jasiński światem rządzą bogaci i jeszcze zaniżają sobie podatki.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...