Alguien Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Motyle w brzuchu Gram cię sowicie ̶ na fortepianie z wiersza, Gram! Nad życie ̶ upajam się Wspomnieniem mlecznego dźwięku z twoich warg, Obficie ̶ smakuję odcieni czereśniowych nut, Któreś mi zawoalował przez głuchy telefon w opłatek […] − Przy pulsującej tętnicy… Mój brzuch ̶ jest syty: Pełen dojrzałych motyli. Mam cię! W końcu cię w trzewiach mam, Wśród mokrej żywicy… […] Gdzieśmy to wtedy byli, kochany Noe, gdyś mi śpiewał jak słowik na śliwkowym patyku?... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersza "Motyle w Brzuchu". Recytuje: Alexander Haus Edytowane 29 Maja 2023 przez Alexander Haus (wyświetl historię edycji) 3
W.M.Gordon Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2018 Animalistycznie Erotycznie Egzaltycznie Krewko Rześko Żwawo ... Brawo
W.M.Gordon Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2018 A te zawiasy oznaczają co... upływ czasu?
Alguien Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2018 Serdecznie dziękuję za piękny, zawarty, poetycki komentarz. Istotnie - kwadratowy nawias to zawieszenie sceny i kontynuacja (dopowiedzenie) już po czasie :)
Deonix_ Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2018 Świetny wiersz, uwielbiam synestezje. Widać tu Twoją ponadprzeciętną autorską wyobraźnię i wrażliwość. Założyłam (nie wiem czy słusznie), że jesteś mężczyzną, więc podmiot liryczny płci żeńskiej w Twoim wierszu o tematyce erotycznej jest zaskakujący, lecz bynajmniej nie rozczarowuje :) Pozdrawiam :)
karenka Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2018 Prawdziwy smak poezji subtelnej w całej wymowie:)
Alguien Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ci serdecznie, że miłe słowa. Ja również uwielbiam synestezję. I zgadza się - jestem mężczyzną :) Serdecznie Cię pozdrawiam :)
Alguien Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi