Justyna Adamczewska Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Ułożę się w spokój W szafach zrobię porządek, ubranka dziecka poprzeglądam ułożyę w kosteczkę zamknę w walizce z przeszłością, nie żegnając się jednak z miłością, radością. Fakt może i będą one smutkiem doprawione, ale tylko troszeczkę na małą chwileczkę. Poczekam. Później poleżę spokojnie, wypocznę. Łzami się nie zaleję, bo po co? Są już tylko wspomnieniem chwil nasączonych smutkiem, rozrzewnieniem. Uśmiech jeszcze wyjdzie z ukrycia, z marzeń dawno zagubionych, teraz odnalezionych. Justyna Adamczewska Edytowane 6 Czerwca 2018 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 1
W.M.Gordon Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 Masz pomysł, zaczynasz dobrze, a potem wpadasz w utarte ścieżki kiczu. łzy wspomnienia smutek uśmiech marzenia ileż razy to już było? Trywialny szablon sentymentalizmu. ....Ułożyć się w spokoj schować się w kłębek wełny poplamionej malinami kiedy dziecko je ssało niczym mleko schować w walizce matczyną miłość tą pierwszą po przecięciu pępowiny itp itd
Justyna Adamczewska Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 Ano. Kicz jest dobry na wszystko. Powyżej to udowodniłeś i dobrze zrobiłeś. Justyna. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No globalna wioska. Cóż. Na Twoje dictum odpowiem: - radzę sobie. Justyna. A będę radzić lepiej lepiej, gdy poczytam wiersze Twe. ;)
W.M.Gordon Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 Justynka - my mamy różne charaktery i piszemy różne wiersze. Pisz jak piszesz, mam na mysli styl, ale odejdź od schematów. I czekaj na natchnienie.
Justyna Adamczewska Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Smucą mnie odejścia, jestem niecierpliwa. Niestety. Wojtku, wiem.
Maria_M Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Justynko, bardzo uczuciowy, emocjonalny wiersz, piękne wyznanie, jednak zauważyłam że piszesz często bezosobowo, stosując dużo bezokoliczników, jak dla mnie taki zabieg zubaża wiersz, nie rozumiem z czego to wynika, przecież podmiot literacki/liryczny to nie autor, a jeszcze jedno: tytuł jest piękny, mówi do mnie, że już teraz można ułożyć się w spokój, niekoniecznie po śmierci pozdrawiam serdecznie :) Edytowane 6 Czerwca 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 Witaj Justynko - mi wiersz pasuje i już - więc dziury w nim nie szukam bo jej nie ma. Radości zyczę
Justyna Adamczewska Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Maks, dziękuję. Nie wiem, co mi tak te bezokoliczniki, ale poprawiłam na formy osobowe. W tytule też. Pięknie mi napisałaś, poradziłaś. Jak prawdziwy przyjaciel, szczególnie: Prawda. Jeszcze raz, dziękuję Justyna.
Justyna Adamczewska Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku, b. mi miło, że wiersz podoba się i nie ma w nim żadnych dziur, jednak rzeczywiście tych bezokoliczników za dużo, teraz są formy osobowe. Do poczytania - Justyna. :)))
bajaga1 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak Justyno odnajdź marzenia... Pamiętaj lecz rozpocznij nową drogę. Pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Justynko, czytam Twój wiersz nie pierwszy raz, przyznając trochę racji W.M.Gordonowi (tylko nie złość się na mnie :)) Aż w końcu sam coś pokombinowałem, oczywiście na swój użytek. Zobacz czy daleko odbiegłem od Twojego zamysłu. Pozdrawiam :) Ułożę się w spokój W szafach zrobię porządek, ubranka dziecka poprzeglądam ułożę w kosteczkę zamknę w przeszłości, nie żegnając się z błogostanem. Może i będzie smutkiem doprawiony, jak czysta przestrzeń przelotną małą chmurką. Później poleżę spokojnie, odpocznę od rozrzewnienia, poczekam. Aż pogoda wyjdzie z ukrycia, z marzeń dalekich, znów przytulonych. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze, ja się nie złoszczę ani na Ciebie, ani na W.M. Wiem, że to prosty wiersz, taki wierszyczek, ale na ten moment, jakoś nie mogę inaczej. Myślę jednak nad powyższym. Myślę, a to już dla mnie dużo. Jestem Ci wdzięczna za napisanie wiersza - pomoc. Wojtek też pomógł, tylko ja troszku właśnie "złośnicowo" potraktowałam Jego radę. W.M. jeśli to przeczytasz - to: przyjmij przeprosiny od Justyny, która wzięła do serca swego radę, (oj i właśnie tak rzeknę) : - Poety przyjaciela. Pozdrawiam Wiktorze, dziękuję.
Justyna Adamczewska Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2018 Dziękuję Wszystkim za komentarze, mądre, dobre słowa. Justyna. Zostawiam to. J.
Nata_Kruk Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2018 "Ułożyć się w spokój", naprawdę fajny tytuł. Jeżeli chodzi o treść, Justyno, podzielę zdanie poprzedników, tekst faktycznie jakby na kolanie/na chybcika pisany. Zdecydowanie za dużo bezokoliczników, co bardzo psuje odbiór. Ładne.. chwil nasączonych smutkiem.. Marzeń nie wolno gubić... ;) ale czytam, że peelka odnalazła je.. teraz.. co może dobrze wróżyć. Serdecznie pozdrawiam.
Justyna Adamczewska Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ithiel, wiesz, smuci mnie to, ze taki inteligentny człowiek, jak Ty, taki miłośnik greki, łaciny, pięknych dzieł literackich, używa określeń - w komentarzu do mnie, typu: lub: Skąd to wiesz? Może to praca od wielu lat? Nie generalizuj, Ithiel. Nikt - to b. ogólnikowe określenie. Ostatnie Twoje słowa świadczą, że występuje u Ciebie brak szacunku dla autora. Jeszcze jedno, Ithiel, Komentarz Twój nie dotyczy tylko tego jednego mojego wiersza, napisałeś w nim o wielu utworach, brak szacunku, czy lenistwo? Nie chce Ci się napisać pod każdym z nich paru słów? No, może i nie chce, masz prawo do wygody, ale proszę, pohamuj napastliwość. Może pomyśl Ty, zanim coś napiszesz? Justyna. A i nie traktuj moich wierszy jako worka treningowego. Dziękuję.
Justyna Adamczewska Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nato, dziękuję. No właśnie Cóż? Nie wiesz tego. Ale dzięki za Twoje spostrzeżenia. Dzięki za dobre wróżby. Pozdrawiam Cię serdecznie. Justyna.
Justyna Adamczewska Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybacz, Ithiel może powinno być: jak worka treningowego, no może jak worek treningowy? Ale jam w Krainie Może żyję. Pozdrawiam stamtąd. :))) Justyna.
Rekomendowane odpowiedzi